SAP, SEIME, SICME i AFITCME convoquen sessió extraordinària del Consell de la Policia

Juntament amb els Conseller Josep Ramon Sanahuja i Toni Castejón, SAP, SEIME, SICME i AFITCME, després de la Mesa General de Funció Pública d'ahir, hem demanat la convocatòria urgent i extraordinària per via telemàtica del Consell de la Policia

Barcelona, 1 de maig de 2020.-

Les organitzacions sindicals que formem part de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) hem registrat aquest matí, la convocatòria amb caràcter immediat i extraordinari del Ple del Consell de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra.

Després de set setmanes de crisi sanitària però especialment després de la reunió d’ahir de la Mesa General de la Funció Pública, SAP, SEIME, SICME i AFITCME, juntament amb els Consellers Josep Ramon Sanahuja i Toni Castejón hem registrat un document conjunt per provocar la convocatòria immediata del Consell de la Policia.

L’article 13 del Decret 145/1996 determina que el Consell pot convocar-se de manera extraordinària en cas que una tercera part dels membres així ho sol·liciti. Amb les signatures presentades sumem un 37,5% de la representació del Consell i un 75% de la part social, superant així la quantitat exigida per normativa.

És per això que les organitzacions i els Consellers signants han donat un termini màxim de set dies per tal que el President del màxim òrgan de representació del cos convoqui via telemàtica el Consell de la Policia i ho faci, amb el següents punts en l’ordre del dia:

  1. Anàlisi i valoració de la gestió contra el SARS-COV-2 en el cos de mossos d’esquadra.
  2. Estat dels temes tractats a la Mesa General de la Funció Pública de 30 d’abril del 2020.
  3. Estat de tramitació i publicació de l’Acord de 20 de febrer de 2020 de jubilació anticipada i millora de les condicions laborals del cos de mossos d’esquadra.

La indignació després de la reunió de la Mesa General de la Funció Pública és general al considerar-la, tal i com ja manifestéssim en el comunicat d’ahir, una autèntica falta de respecte i un al cos de mossos d’esquadra.

Per tant esperem que el Departament d’Interior a la major brevetat possible i en compliment del que determina el Reglament del Consell de la Policia ens convoqui.

ENLLAÇ AL DOCUMENT PRESENTAT: clica aquí

Número de comunicat:
C-75/2020
Data: 
01/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend