El President Torra comunica que el Consell Executiu revisarà els criteris que han exclòs a la PG-ME de la retribució extraordinària

En la compareixença que acaba de fer davant dels mitjans de comunicació, el President ha manifestat que cal estudiar veure com es pot incloure al CME en la retribució extraordinària

Barcelona, 2 de maig de 2020.-

Des que el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública comuniqués la proposta relativa a la distribució dels Fons Addicionals del 0,25% i del 0,30% de la massa salarial corresponents als exercicis acumulats del 2019 i 2020, la crispació i la indignació que s’ha generat en el nostre col·lectiu és enorme.

Tal ha estat així que ahir, conjuntament amb la FEPOL, el Sindicat Autònom de Policia (SAP) va demanar el relleu i cessament del Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró, a qui considerem principal responsable de la crispació actual.

Tal i com expresséssim en els comunicats d’ahir, el Conseller Puigneró ha tingut una manca de visió estratègica, per haver fet pública una proposta que ni tant sols (tal i com s’ha vist avui) el Consell Executiu del Govern, no tenia ni tancada i que ni tant sols, havia estat negociada amb les organitzacions sindicals. A més la proposta feta pel seu Departament denotava que el seu principal responsable, ni creu en els serveis públics, ni tampoc en les persones que els conformen.

Per tant, després de la pressió feta pel SAP, conjuntament amb la resta d’organitzacions sindicals de la FEPOL i resta del cos, des que es fes públic el resultat de la Mesa General de la Funció Pública, ha fet que avui el President Torra hagi estat preguntat en la compareixença pública que ha fet davant dels mitjans de comunicació .

A l’efecte, el President Torra ha manifestat que la proposta feta pel Departament d’Administració Pública “s’ha discutit avui en el Consell Executiu” reconeixent alhora que (veient les conseqüències generades) és una proposta que literalment “s’ha de refer i estudiar per veure com es pot incloure al cos de mossos d’esquadra en aquesta retribució”.

Per tant, després de les manifestacions fetes pel President de la Generalitat, demanem que la proposta feta pel Conseller Puigneró sigui retirada i s’obri per tant, una negociació amb els representants sindicals de tots els col·lectius que han estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19, entre ells els del cos de mossos d’esquadra.

Així, el proper dimecres 6 de maig, en el Consell de la Policia convocat de manera extraordinària per SAP, SEIME, SICME i AFITCME amb els Conseller Sanahuja i Castejón, continuarem exigint justícia per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra. No obstant ja avancem que, esperant per veure com acaba aquesta lamentable situació, el mal que ja s’ha fet al cos de mossos d’esquadra serà molt difícil solucionar-lo.

Número de comunicat:
C-78/2020
Data: 
02/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend