Anul·lat el Consell de la Policia de demà per un nou contenciós administratiu d’USPAC

USPAC porta al contenciós administratiu no tenir representació al Consell, malgrat no tenir-la com a conseqüència dels problemes que ha tingut amb el seu anterior conseller i fundador JR Sanahuja

 Barcelona, 5 de maig de 2020.-

SAP, SEIME, SICME i AFITCME, en data d’1 de maig van presentar la documentació necessària per convocar, en virtut de l’article 13 del Decret 145/1996, de 30 d’abril una sessió extraordinària del Consell de la Policia.

Una sessió del tot imprescindible davant la situació que està patint el cos de mossos d’esquadra en la gestió de la crisi sanitària contra el SARS-CoV-2 i davant la manca de respecte que havíem patit en la darrera reunió de la Mesa General de la Funció Pública.

Doncs bé! A 24 hores de la seva realització, on recordem anàvem a parlar de la gestió de la COVID-19 a la PG-ME, de la darrera reunió de la Mesa general de funció pública i de com està la implementació de l’Acord del 2020, el Departament d’Interior ha anul·lat el Consell de la Policia convocat (en temps i forma) per demà. El motiu? Un nou contenciós administratiu que USPAC ha presentat denunciant que se l’exclou del Consell de la Policia.

A l’efecte des del SAP-FEPOL volem fer les següents consideracions:

1.- Lamentem que USPAC per les seves lluites internes i les pugnes amb el seu anterior president i fundador traslladin els seus problemes al col·lectiu. A l’efecte recordem que Josep Ramon Sanahuja és el representant escollit democràticament que, des de les eleccions del 2015 ha estat representant USPAC fins que, per conflictes que desconeixem, aquest es va donar de baixa.

2.- El càrrec de Conseller al Consell de la Policia és un càrrec nominal i per tant és un dret únicament personal, renunciar a exercir-lo. Aquest i no cap altre, és l’únic motiu pel qual USPAC acudeix a la justícia per intentar poder assistir a les sessions del Consell de la Policia, ja que hores d’ara està fora d’aquest.

3.- No és la primera vegada que USPAC porta aquesta qüestió als tribunals, la qual cosa hem respectat fins avui i mai, ens hem posicionat. Però, donada la importància del Consell de demà i pels punts que s’hi portaven, lamentem que novament una decisió interessada d’USPAC hagi tornat a perjudicar a tot el col·lectiu.

4.- Des de la nostra organització sindical (juntament amb la resta de sindicats esmentats) vam convocar el Consell de la Policia, per ser aquest el màxim òrgan de participació del cos de mossos i per haver-se trencat el diàleg amb l’Administració, després de la denúncia (també d’USPAC) al TSJC sobre les proves PCR.

No obstant estem disposats (sempre i quan s’aixequi acta i es faci pública) a fer una reunió per videoconferència a la qual hi participin membres dels Departaments de Funció Pública, d’Economia, d’Interior i de totes les organitzacions sindicals (també d’USPAC i SEGCAT).

No som nosaltres els qui hem posat, ni els qui continuarem posant pals a les rodes. Davant d’una situació com la que patim cal seure i dialogar, fins a trobar solucions a l’esperpèntica situació que pateix la PG-ME. Esperem per tant que, o bé es resolgui immediatament el nou tema judicial obert per USPAC o bé se’ns convoqui de manera urgent.

Número de comunicat:
C-85/2020
Data: 
05/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend