La DGP informa que amb caràcter imminent es tornaran a fer les proves PCR a la PG-ME

Després que arran de la provisió del TSJC presentada per USPAC es deixessin de fer proves a la PG-ME, la DGP ens acaba de comunicar que es tornaran a fer les PCR amb caràcter imminent

Barcelona, 5 d’abril de 2020.-

Des que arran que el TSJC (a instàncies d’USPAC) ordenés fer les proves PCR als domicilis i com a conseqüència d’això, els Departament d’Interior i de Salut promulguessin un conflicte jurisdiccional al Govern de l’Estat en virtut de la Llei 2/1987, el cos de mossos d’esquadra s’havia quedat sense proves de detecció de la COVID-19.

Des d’ençà, l’objectiu principal del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i de totes aquelles organitzacions que formem part de la FEPOL ha estat la de recuperar les proves PCR a la PG-ME. Una prioritat que, vist el comunicat emès ahir, també ha estat de la Prefectura i de tots els comandaments policials del cos.

A l’efecte, la Direcció General de la Policia s’ha posat en contacte amb la nostra organització per informar-nos que, aquesta mateixa tarda s’han donat les instruccions perquè, amb caràcter imminent es tornin a fer les proves PCR a les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Segons hem estat informats, les proves es realitzaran pel sistema sanitari públic (CATSALUT) i seran els respectius gerents de les diferents regions sanitàries els qui gestionaran (previ contacte de la Prefectura amb la persona afectada) tant la recollida, com l’anàlisi de les mostres.

La Direcció General de la Policia ens ha informat que, el cos es posarà en contacte amb totes les persones que us trobeu confinades a l’espera de la realització de les proves, començant per aquelles que més temps porteu en aquesta situació.

Des de la nostra organització sindical, a més d’esperar rebre una ampliació més acurada de la informació, demanem que “aquest caràcter imminent” sigui això precisament: imminent! Considerem que, a més de començar a recuperar efectius policials, volem que totes aquelles persones que es troben confinades puguin acabar així, amb la incertesa de saber si estan contagiades o no.

Amb la recuperació de les proves, esperem també poder acabar amb una penosa situació a la qual els mossos i les mosses d’esquadra s’hi han vist avesats, per una equivocada estratègia sindical que va provocar l’inici d’un conflicte jurisdiccional que, a més de no haver-se resolt, va deixar sense proves a la PG-ME.

Així mateix esperem que, un cop es tornin a fer les proves, no es torni a posar pals a les rodes i no es torni a jugar amb la salut de les persones que formen part de la PG-ME. Una situació com la que s’ha generat, a més de ser una vergonya queda clar que no es pot tornar a repetir i per tant, cal aprendre dels errors comesos.

Número de comunicat:
C-84/2020
Data: 
05/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend