SAP-FEPOL demana la convocatòria immediata del Consell de la Policia

Davant del nou escenari judicial que tenim i davant la possibilitat d'un nou recurs d'apel·lació davant del TSJC, SAP-FEPOL reclama la convocatòria immediata del Consell. La negociació i l'activitat sindical no es pot veure aturada per les demandes judicials

Barcelona, 8 de maig de 2020.-

Ahir a la tarda, el Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona va resoldre en relació al conflicte que USPAC manté obert amb el Departament d’Interior per la seva NO presència en el Consell de la Policia que, juntament amb la resta d’organitzacions de la FEPOL, el Sindicat Autònom de Policia va convocar per al passat 6 de maig del 2020.

A l’efecte, el Jutjat Contenciós ha determinat que USPAC pugui accedir al Consell de la Policia convocat extraordinàriament. Malgrat això el Departament d’Interior pot presentar recurs d’apel·lació davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Davant d’aquest escenari és evident que la cosa es pot dilatar, en tant que un recurs d’apel·lació davant del TSJC pot trigar setmanes en resoldre’s i per tant, la pretensió del col·lectiu en general i de la nostra organització sindical en particular de tractar qüestions tant importants com les proposades en l’ordre del dia del Consell convocat, es pot veure dificultada.

Recordem que els punts proposats són l’anàlisi i valoració de la gestió del Departament contra el SARS-CoV-2 en el cos de mossos d’esquadra, l’estat dels temes tractats a la Mesa General de la Funció Pública en la reunió de 30 d’abril, l’estat de la tramitació de l’acord de 2020 i la modificació de la llei 10/1994.

És per això que la nostra organització sindical demana al Departament d’Interior que convoqui ja i de manera immediata, la sessió extraordinària del Consell de la Policia sense haver d’esperar (en cas que es presenti el recurs d’apel·lació) la resolució del TSJC. La negociació i la interlocució amb el Departament per les demandes judicials constantment presentades no es pot veure dificultada i menys, davant d’un escenari com el que tenim.

Per altra banda la nostra organització sindical insisteix en no entrar en lluites estèrils que no agraden a ningú! El nostre principal interès és solucionar els greus problemes que pateix el cos i mantenir la negociació i el diàleg amb l’Administració. El col·lectiu ha de ser prou conscient i madur (que ho és) per valorar davant l’actual situació, el paper i l’actuació de les diferents organitzacions sindicals que el representen. En la seva valoració hi haurà la seva decisió.

Número de comunicat:
C-87/2020
Data: 
08/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend