La Universitat Autònoma de Barcelona comença a investigar la malaltia ultrarrara de l’Abril!

Barcelona, 19 de maig del 2020.-

Avui, el cos de mossos d’esquadra està d’enhorabona. I és que acabem de rebre la noticia que la Universitat Autònom de Barcelona ha posat en marxa una campanya la finalitat de la qual, ha de permetre obtenir recursos per desenvolupar un tractament de teràpia gènica per a la malaltia ultrarrara de l’Abril, la filla d’un dels nostres.

Per tant amb aquest anunci es pot donar per iniciada la investigació de la malaltia SPG52, de la qual cosa el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) se’n sent plenament orgullós.

Així, des d’aquest comunicat volem traslladar la nostra més sincera enhorabona als seus progenitors i especialment al Jesús, pare incansable amb qui des de ja fa un temps venim col·laborant.

Fruit de l’esforç continu de la fundació laluchadeabril.org fins ara s’ha aconseguit aportar un capital de 50.000 euros que serviran per iniciar aquest projecte. Però encara queda molt camí per fer. I queda molt per recaptar.

És per això que recordem que la UAB ha creat un portal a la seva pàgina web per a rebre les donacions necessàries que aniran íntegrament als avenços de la investigació. Per tant, des de la nostra organització sindical ens sumem a totes aquelles demandes que reclamen l’ajuda necessària per trobar un remei contra la SPG52.

Recordem que la malaltia de l’Abril és una malaltia que només pateixen vuit infants al món, essent la filla del nostre company i amic, una de les que la pateix. Una malaltia considerada un trastorn genètic progressiu, originat per un defecte en el gen AP4S1 i per al qual no hi ha fins ara, solució clínica per tractar-lo.

El pas que se’ns ha comunicat avui és un pas important. Però no definitiu. Així que tota ajuda serà benvinguda. Seguim! L’ocasió s’ho val!

Número de comunicat:
C-91/2020
Data: 
19/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend