Vuit dies després de la darrera reunió, no tenim resposta i el romanent continua pujant!

Malgrat a la darrera reunió s'oferissin propostes per trobar una sortida a l'increment del romanent, el Departament no ens va voler donar resposta. Vuit dies després seguim esperant

Barcelona, 22 de maig de 2020.-

El passat 14 de maig, les organitzacions sindicals (representatives i no representatives) del cos de mossos d’esquadra ens reuníem telemàticament amb el Departament d’Interior, després que la forma amb la qual s’hagués convocat el Consell de la Policia fos del tot irregular

En aquesta reunió, totes les organitzacions sindicals coincidíem en la necessitat de solucionar el problema que s’havia generat amb l’increment de les hores de romanent, arran del conflicte obert amb el TSJC per les proves PCR i l’obligatorietat que aquest havia imposat, de restar confinats als domicilis fins poder-les fer.

Des del SAP-FEPOL vam manifestar al Departament la necessitat de trobar una solució a aquest lamentable episodi, ja que en cap cas considerem que hagin de ser els efectius policials els qui en pateixin les conseqüències, havent d’acceptar un increment de la bossa d’hores de romanent.

Més concretament, la nostra organització sindical proposava assimilar aquesta situació a les “situacions excepcionals” que deriven del compliment d’ordres judicials, la qual cosa implica el reconeixement com a treballades, de totes les hores generades. No fer-ho així provocarà la inevitable presentació, per part de totes les organitzacions sindicals, de demandes individuals en els jutjats contenciosos administratius.

Així mateix, malgrat totes les organitzacions vam insistir en la necessitat de sortir de la reunió amb una resposta sobre aquesta qüestió per poder-la transmetre als col·lectiu, el Departament va manifestar que havia d’estudiar totes les propostes presentades.

Però passats els dies, de la resposta encara no en sabem res i les bosses d’hores de romanent continuen pujant, més quan a dia d’avui encara tenim 1300 persones esperant que se’ls realitzi les proves PCR.

Creiem que des del dia 14 al 22, el Departament d’Interior ha tingut prou temps per valorar les nostres propostes i decidir al respecte. No fer-ho està incrementant la crispació de totes aquelles persones que estan patint aquesta situació i més, quan la pateixen per haver estat a primera línia en la gestió contra la COVID-19.

Per tant, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) exigeix una resposta a les nostres propostes sobre aquesta qüestió i reclamem una interlocució constant amb l’Administració que no hauria d’haver deixat de tenir-se, malgrat l’embrollat judicial al qual una minoria ens ha portat.

Número de comunicat:
C-92/2020
Data: 
22/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend