SAP-FEPOL insta al Secretari d’Estat de la Seguretat Social a accelerar la regulació normativa de la jubilació anticipada

Després de l'informe de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal, en una carta presentada avui al Secretari d'Estat, SAP-FEPOL l'insta a reunir-se amb el Departament d'Interior i accelerar la tramitació normativa necessària per assolir la jubilació anticipada

Barcelona, 30 de maig de 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha adreçat un escrit avui al Secretari d’Estat de la Seguretat Social per tal que, després que s’hagi donat llum verda a la jubilació anticipada signada el passat mes de febrer, acceleri la regulació normativa per assolir-la.

En l’escrit presentat avui dissabte, la nostra organització sindical (com a part presentada en el procés) ha recordat al Secretari d’Estat que, previ a la signatura de l’acord del mes de febrer, SAP-FEPOL ja s’havia reunit amb l’anterior Secretari d’Estat de la Seguretat Social i amb la Secretaria d’Estat de Treball, els quals ja havien manifestat la voluntat d’ambdós ministeris, de permetre avançar l’edat de jubilació al cos de mossos d’esquadra.

Alhora, en la mateixa carta, la nostra organització sindical també ha fet memòria de la resposta que la pròpia Inspecció de Treball va emetre l’agost del 2019, a un escrit també presentat per SAP-FEPOL, considerant que “de les actuacions inspectores realitzades es pot concloure que s’han constatat elevats riscos (penositat, perillositat, toxicitat i insalubritat) tornicitat i nocturnitat, en un número important d’actuacions pròpies del cos de mossos d’esquadra”.

Per últim, en l’escrit presentat avui, la nostra organització sindical ha recordat que el cos de mossos d’esquadra és dels pocs cossos que no disposa de la jubilació anticipada, aspecte que, la pròpia Inspecció de Treball ha reconegut com un greuge comparatiu en relació a Ertaintza, bombers i policies locals.

És per això que, després de l’informe de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal i atès la complexitat normativa necessària per assolir-ho, la nostra organització no té temps a perdre. Així i després que ahir s’adrecés al Departament d’Interior per tal que (un cop solucionat l’escull de la compensació per treballar 12 hores) publiqui amb caràcter immediat l’acord al DOGC, avui s’ha adreçat al Secretari d’Estat de la Seguretat Social per avançar, en el punt més important de l’acord signat el passat mes de febrer.

A l’efecte, considerem que una reunió entre Govern de la Generalitat i Govern de l’Estat ha de produir-se de manera immediata. Per tant hem instat a totes les administracions i actors implicats a fer-la pròximament. Des del SAP-FEPOL, tal i com venim fent des del 2007, continuarem treballant per tal que la jubilació anticipada sigui efectiva el proper 2021 i es compleixin així els extrems acordats.

ENLLAÇ A LA CARTA PRESENTADA: clica aquí

Número de comunicat:
C-96/2020
Data: 
30/05/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend