SAP-FEPOL segueix guanyant sentències d’indemnitzacions per lesions patides en acte de servei

Més de 250.000 euros en sentències guanyades en favor de les persones afiliades a la nostra organització a qui a més, i a diferència d'altres organitzacions sindicals, no se'ls cobra cap tant per cent.

Barcelona, 25 de juny de 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) segueix guanyant sentències en favor dels afiliats i de les afiliades que, en l’exercici de les seves funcions, han patit lesions i la persona autora de les quals es declarava insolvent i la Generalitat de Catalunya no es feia càrrec de les mateixes.

La nostra organització sindical, decisiva en aconseguir una sentència que obligava a l’Administració a indemnitzar a les persones membres del cos fins i tot abans de celebrar-se els judicis, segueix essent el sindicat que assoleix una major quantitat de sentències favorables en benefici dels efectius policials que han patit lesions en acte de servei.

Avui, un nou paquet de sentències guanyades permetrà rebre a diferents companyes i companys, indemnitzacions per un import total de 25.000 euros, superant així la quantitat de 250.000 euros en sentències guanyades pel principi d’indemnitat.

Per tant la nostra organització segueix guanyant als jutjats qüestions que l’Administració hauria de pagar d’inici, sense necessitat de perdre-ho als jutjats contenciosos administratius.

De ser així, l’Administració salvaria les costes a les que contínuament és condemnada, tal i com ha passat per exemple amb les darreres sentències guanyades pels nostres serveis jurídics, les quals ascendeixen a un total de 3.000 euros.

Recordem que el Govern, en la darrera llei que acompanya als pressupostos, va modificar l’articulat de la llei 10/1994 que afecta a la reclamació de danys materials o lesions que pateixen les persones membres del cos de mossos d’esquadra en l’exercici de les seves funcions. Una modificació que requereix la realització d’un procediment intern que, tal i com manifestéssim en la reunió de 14 de maig, des del SAP-FEPOL esperem poder-hi participar per evitar seguir anant als tribunals en aquesta matèria.

Mentre no sigui així, la nostra organització seguirà defensant els interessos de les seves persones afiliades, sense reclamar-los-hi i cobrar-lo-hi a més i a diferència d’altres organitzacions sindicals representatives, cap tant per cent de les indemnitzacions percebudes.

Número de comunicat:
C-111/2020
Data: 
25/06/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend