La Comissaria de Sant Vicenç dels Horts obligada a aguantar altes temperatures

Novament SAP-FEPOL ha de denunciat les altes temperatures que pateix tant la ciutadania com els efectius policials que treballen en unes dependències policials

Barcelona, 7 de juliol del 2020.-

Cada període d’estiu, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha de denunciar en una o diverses comissaries, les altes temperatures que han d’aguantar els efectius policials que hi treballen i la ciutadania que ens visita. Tot com a conseqüència de diverses deficiències en el sistema de climatització.

La passada setmana, la nostra organització sindical va denunciar les altes temperatures que aquest any  hi ha a l’interior de la Comissaria de Districte de Sant Vicenç dels Horts, dins la qual es superen àmpliament els 33 graus.

A més, en les diferents visites dutes a termes pels diferents delegats sindicals de SAP-FEPOL s’ha pogut comprovar que el problema està generalitzat en totes les dependència policials, obligant a les treballadores i als treballadors a patir un enorme estrès i desconfort tèrmic.

Cal recordar que amb l’actual pandèmia de la SARS- CoV-2 és de vital importància mantenir en bon estat els sistemes de refrigeració i ventilació de totes i cadascuna de les dependències policials, tal i com així va indicar el propi Departament de Salut en els comunicats fets públics.

Cal garantir per tant les renovacions d’aire amb les màximes garanties higièniques, tal i com estableix la normativa vigent, la qual determina que ha de ser de 30 m3/h/treballador i , en relació a la humitat  que aquesta oscil·li entre el 40 i 60%

Per tant, vistes les greus deficiències, SAP-FEPOL ha denunciat aquesta situació a l’Àrea de gestió Tècnica d’Infraestructures del Departament d’Interior a qui ha exigit que de forma immediata, ja que ens trobem en ple període estival i en una PANDÈMIA, es resolguin els problemes de temperatura interiors, per tal de garantir el compliment de la normativa vigents.

Des de la nostra organització sindical exigim l’estricte compliment del Reial Decret 486/1997 annex III punt 2a, on deixa clar que la temperatura ha d’estar sempre entre 17 i 27 graus.

En cas de no poder reparar els sistemes de ventilació, SAP-FEPOL ha demanat que es procedeixi, tal i com es va fer a l’ABP de Mollet del Vallès i ABP de Mataró, a col·locar un equip o UTA exterior connectat a la xarxa actual, el més aviat possible.

Número de comunicat:
E-63/2020
Data: 
07/07/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend