SAP-FEPOL demana no tornar a cometre els mateixos errors amb les proves PCR

Des de la nostra organització sindical hem instat a la Direcció general de la policia a fer les proves PCR als efectius policials que han mostrat simptomtologia així com també a aquells que han tingut contactes estrets amb persones contagiades per SARS-CoV-2.

Lleida, 10 de juliol de 2020.-

El passat 4 de juny el Govern decretava el confinament i la restricció d’entrada i sortida de totes les poblacions del Segrià, com a conseqüència d’un important rebrot de casos de la COVID-19. A l’efecte, el cos de mossos d’esquadra estant novament en primera línia com a grup d’ordre, no ha quedat al marge del risc de contraure el SARS-CoV-2.

Tant és així, que a la pròpia comissaria de Lleida ja s’han donat casos positius de la COVID-19, i com a conseqüència, confinaments preventius per contacte estret. Arran d’aquests confinaments, companys i companyes d’aquesta Regió Policial han manifestat al Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) la seva preocupació per la incertesa de saber si es realitzaran les proves PCR o per si, també s’ha de dir, es tornaran a repetir els problemes que encara arrosseguem de la primera etapa, respecte la realització de les proves de detecció del virus.

És evident que aquesta preocupació provoca una angoixa laboral i familiar del tot innecessària que tant la Direcció General de la Policia, com la Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d’Interior haurien d’evitar.

Per tant, des de la nostra organització sindical reclamem que de manera immediata es realitzin tantes proves PCR com siguin necessàries, les quals s’haurien de fer tant a aquells efectius que tenen simptomatologia compatible amb el SARS-CoV-2, com a aquells que han tingut un contacte estret amb els mateixos.

Ho volem deixar ben clar! A la nostra organització sindical ens és indiferent qui ha de realitzar les proves. Tant si és el sistema que es va implantar fins a mitjans d’abril amb d’efectius de Policia Científica al Complex Central, com si és la mútua laboral o el sistema públic de salut ens va bé.

No obstant reclamem que la realització de la prova PCR sigui ràpida, correcta i immediata, davant l’aparició de simptomatologia de qualsevol efectiu policial, així com també d’aquells que han mantingut contactes estrets amb persones contagiades.

Com a col·lectiu i servei essencial no ens podem tornar a permetre cometre les mateixes errades que s’han comès en el passat, les conseqüències d’algunes de les quals encara arrosseguem i molt segurament així ho farem fins que es puguin resoldre per la via judicial.

Número de comunicat:
C-121/2020
Data: 
10/07/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend