SAP-FEPOL denuncia manca de concreció en les tasques policials al Segrià

La nostra organització ha reclamat ordres clares respecte les entrades i sortides de persones ja que les condicions actuals del dispositiu fan difícils els objectius del mateix

Lleida, 10 de juliol de 2020.-

El passat 4 de juliol el Govern, mitjançant la Resolució INT/1607/2020 acordava restringir la sortida de persones de la comarca del Segrià com a conseqüència del rebrot i la situació de casos d’infecció de SARS-CoV-2.

Des d’ençà, el cos de mossos d’esquadra (com a grup d’ordre dins del PROCICAT) ha rebut les ordres de garantir la prohibició de sortida o entrada de la comarca del Segrià de tota persona, a excepció “de persones treballadores en els desplaçaments per motius laborals als centres de treball, incloent-hi el transport, la prestació de serveis, el comerç i les activitats empresarials i d’altres econòmiques”.

Avui, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en un escrit adreçat al Director General de la Policia ha denunciat una sèrie de qüestions que, de ser certes posarien en risc l’èxit del dispositiu establert i per tant, el control i límit del rebrot esdevingut al Segrià.

Més concretament la nostra organització sindical ha denunciat la manca d’indicacions clares sobre la funció específica que ha de desenvolupar el cos de mossos d’esquadra en el dispositiu establert.

I és que més enllà de col·locar-se en els punts establerts per garantir el confinament del Segrià, els efectius policials veuen que, a diferència del tancament de la Conca d’Òdena o dels desplaçaments en ple estat d’alarma, en el tancament del Segrià no es requereix a les persones que volen sortir, cap tipus document que acrediti tal necessitat.

Amb una simple justificació verbal, la ciutadania pot continuar circulant i per tant, se’ns planteja el dubte si el rol real que fa la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra és més estètic que no funcional.

De ser així, la nostra organització sindical lamentaria profundament la necessitat de tal dispositiu, més quan recordem que s’han canviat novament les condicions de treball del cos de mossos d’esquadra, a una gran part del qual se’l torna a exigir un sobreesforç amb nous canvis de torn, llargues quilometrades, alhora que s’han de fer les tasques policials amb una exposició continua al Sol i aguantant altes temperatures.

La societat catalana és prou conscient que quan al cos de mossos d’esquadra se li ha hagut de reclamar una nova exigència, aquest ha estat sempre a l’alçada. Ara bé! Sotmetre’l a un dispositiu sabent les mínimes garanties d’èxit, per la manca de concreció en les directrius establertes, ho considerem del tot innecessari.

Per tant, SAP-FEPOL ha instat al Director General de la Policia a reclamar al Govern unes majors garanties que incrementin la possibilitat de l’èxit del dispositiu, que no pot ser cap altra (i en això coincidim) que el de protegir la salut de la població de la infecció contra el SARS-CoV-2 tal i com estableix la Resolució INT/1607/2020 de 4 de juliol.

ENLLAÇ A L’ESCRIT EN PDF: clica aquí

Número de comunicat:
C-122/2020
Data: 
10/07/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend