El Govern ratifica l’Acord de jubilació anticipada i altres millores del cos de mossos d’esquadra

El Consell Executiu celebrat avui ha ratificat l'acord. Per tant un cop es publiqui en el DOGC es faran efectives de manera automàtica les mesures acordades

Barcelona, 21 de juliol de 2020.-

Avui el Consell Executiu del Govern ha ratificat l’Acord de 2 de juliol de 2020 entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra sobre la jubilació anticipada i altres millores en les condicions laborals, amb els informes favorables del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública i del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda.

L’Executiu ha autoritzat els departaments d’Interior, de Polítiques Digitals i Administració Pública i de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda a adoptar les mesures oportunes per a l’aplicació del contingut d’aquest acord.

Finalment, i gràcies a un altre acord signat per SAP-FEPOL, el tercer en els últims 4 anys (cap altre col·lectiu ha aconseguit millores en aquest període), el CME disposarà de l’anhelada jubilació anticipada, que ja gaudeixen altres policies autonòmiques com la Basca, així com també totes les Policies Locals.

Per tant, únicament i per a què es facin efectives totes les qüestions acordades de manera immediata, només resta pendent la publicació de l’Acord en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), aspecte que pot trigar un parell o tres de dies.

Recordem que entre aquestes qüestions hi ha la retirada de l’horari que fins ara regulava la jornada dels efectius d’APEN, ARSET, ARIACD i seguretat ISPC i Complex Central que passen a tenir el Q5, l’increment del preu de l’hora extraordinària, l’increment del preu de les nits i el reconeixement de les 68 hores d’assumptes personals, que se sumarà al reconeixement del darrer tram d’equiparació signat en l’acord del 2017.

Així doncs, des del SAP-FEPOL consolidem les millores d’un acord que cal recordar, alguns van intentar torpedinar difonent falsament que aquest no s’acabaria mai de consolidar. Ara, seguim avançant cap a una jubilació anticipada efectiva el proper 2021.

Número de comunicat:
C-125/2020
Data: 
21/07/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend