L’Acord de 2020 s’aplicarà amb efectes immediats sense necessitat de publicar-se en el DOGC

A diferència de l'any 2017, no serà necessari que l'Acord del 2020 es publiqui en el DOGC per a que siguin aplicats des de la data de ratificació pel Consell Executiu del Govern

Barcelona, 22 de juliol de 2020.-

Tal i com us informés el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en comunicat d’ahir a la tarda, el Consell Executiu del Govern de la Generalitat va ratificar ahir també, l’Acord de 2 de juliol del 2020 sobre jubilació anticipada i altres millores laborals per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Aquest matí, la Subdirecció General de Recursos Humans ens ha corroborat els extrems manifestats en el nostre comunicat d’ahir. En conseqüència i tal i com se’ns havia manifestat al llarg de la negociació, la pregunta era clara: quan es publicarà al DOGC l’acord ratificat ahir pel Govern per a què es facin efectives les noves condicions?

Doncs bé. Des de la nostra organització sindical us informem que avui, l’Administració ens ha manifestat que no cal que l’acord es publiqui al Diari Oficial per tal que s’apliquin els extrems pactats.

Per tant, des del SAP-FEPOL tornem a insistir. A data de 21 de juliol s’ha reconegut ja les 68 hores d’assumptes personals, l’increment de preu de les hores extraordinàries, l’increment del preu de les nits i l’harmonització del Q5 per a totes les unitats que encara no el teníeu i que venen definides en el mateix acord.

Insistim! A excepció de la jubilació anticipada que cal desenvolupar el marc normatiu, tota la resta de mesures signades a l’Acord tenen efectes a data de 21 de juliol. Així mateix, la Subdirecció General de Recursos Humans ens ha manifestat que ja s’han donat les instruccions oportunes per fer avui mateix el canvi de quadrants. No obstant ens han alertat que per a què es vegin els canvis en el PGH passaran uns dies segons la unitat.

Així mateix, el 21 de juliol serà la data que s’utilitzarà per imputar amb caràcter retroactiu la compensació per treballar 12 hores que va quedar suspesa per ordre de la Comissió de Retribucions i Despeses de Personal.

És per això que des de la nostra organització sindical us requerim per tal que tingueu un control exhaustiu i específic de les vostres fulles d’imputació horària, així com també del pagament correcte de totes aquelles retribucions que s’han vist incrementades en el darrer Acord.

En cas de dubte o problema, SAP-FEPOL resta a disposició de les seves persones afiliades per tractar individualment totes les incidències que es vagin produint.

Número de comunicat:
C-126/2020
Data: 
22/07/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend