Comitè de Seguretat i Salut Laboral de 30 de juliol del 2020

En el Comitè celebrat ahir, gràcies a una àmplia majoria i únicament amb el vot en contra d'USPAC, es va aprovar per fi el Pla d'Assetjament sexual del cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 31 de juliol del 2020.-

Ahir es va reunir el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del cos de mossos d’esquadra. El primer Comitè que s’ha convocat després des tots els rebrots de COVID-19 que ha patit Catalunya i el nostre col·lectiu. A continuació us fem un resum dels punts tractats.

  • Protocol d’Assetjament Sexual del cos de mossos d’esquadra.

S’ha aprovat el Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, de l’orientació sexual i/o de la identitat sexual de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

S’ha aprovat amb el vot favorable, juntament amb el del Departament, de SAP, SEIME, SICME, AFITCME, SPC, SME, CAT i incomprensiblement i un únic vot en contra d’USPAC. No entenem com una organització sindical pot votar contra l’aprovació d’un protocol que ha de servir per tractar i prevenir situacions d’assetjament sexuals en el nostre col·lectiu. El NO per el NO, no té cabuda per qüestions tan sensibles com aquesta.

  • Covid-19.

El Departament d’Interior, a instàncies de SAP-FEPOL i de la pròpia Sub-direcció General d’Avaluacions Mèdiques (antic ICAM) ha establert els nivells de risc (NR) sobre la COVID-19. Haver determinat aquests nivells de risc permetrà a les persones especialment sensibles (en funció de la seva patologia) quedar-se confinats a casa, en cas de produir-se rebrots, així com també no ser enviats a zones en s’hagi de realitzar un tancament perimetral.

Per altra banda s’insisteix en què, davant de l’aparició de nous casos així com de contactes estrets, es comuniqui al Servei Públic de Salut (mitjançant el conducte intern) per tal de poder fer les actuacions necessàries. Es recorda que en cap cas (i malgrat el metge de capçalera hagi donat l’alta per la desaparició de tota simptomatologia) ens podem reincorporar al servei sense una prova PCR. Per tant amb aquests casos cal enviar un correu a consultasalut.bcn.interior@gencat.cat.

Així mateix es recorda que les proves PCR les fa el propi Departament de Salut a través dels propis Centres d’Atenció Primària, seguint els mateixos criteris que per la resta de la població.

Sobre la SRC de Barcelona ens comuniquen que ja s’ha realitzat la desinfecció necessària després del positiu que hi va haver.

Aquestes son les qüestions tractades en aquest CSSL. Des de la nostra organització sindical esperem que davant la inestabilitat present sobre la COVID-19 no hàgim de ser nosaltres els qui de manera permanent haguem de demanar la convocatòria del Comitè o del Grup de Treball de gestió de la pandèmia. Esperem que es vagi convocant d’ofici amb l’assiduïtat necessària per poder traslladar les qüestions que afecten i preocupen al col·lectiu.

Número de comunicat:
C-137/2020
Data: 
31/07/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend