El cos de mossos d’esquadra: un cos implicat amb una uniformitat del segle passat

Tres anys després d'haver-se presentat la nova, el cos de mossos d'esquadra continua essent l'única policia del nostre entorn que segueix vestint un uniforme totalment obsolet i inoperatiu

Barcelona, 3 d’agost de 2020.-

Aquest cap de setmana s’ha fet públic que el cos de mossos d’esquadra és el cos més ben valorat en la lluita contra la COVID-19. Unes dades que coincideixen amb les que anualment es publiquen i que mostren com la nostra institució és la segona més ben valorada per la ciutadania. És evident que aquestes dades son fruit de l’esforç que les persones que formem part de la Policia de la Generalitat fem diàriament i de manera contínua per oferir un servei públic de qualitat.

No obstant, les condicions sota les quals hem de fer aquest esforç fan que cada dia sigui més difícil assolir els objectius. I és que en quan a uniformitat, el de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra és l’únic cos policial de totes les policies del nostre entorn que encara continua amb una uniformitat del segle passat.

Pantalons de pinces, sabates de bonic, camisa i gorra de plat formen part d’una uniformitat obsoleta i inoperant que encara avui, utilitza de manera majoritària el cos de mossos d’esquadra. Policies locals, Guàrdies Urbanes, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil han modificat, millorat i actualitzat la seva uniformitat. Tots ho han fet, menys el cos de mossos d’esquadra.

El 30 de juny del 2017, el Departament d’Interior presentava al Complex Central el “nou projecte d’uniformitat”, amb el qual buscava (i citem textualment del publicat a xarxes socials) “millorar l’operativitat del patruller respectant la imatge corporativa i amb teixits d’última generació”. Però des d’ençà, no s’ha sabut res més!

Què ha passat aquests darrers tres anys per no implantar-se aquesta millora? Quin és el motiu pel qual a dia d’avui, les mosses i els mossos d’esquadra continuem amb una uniformitat “inoperativa”? Quan es pensa deixar enrere les sabates, la camisa, els pantalons de pinces i la gorra de plat?

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que després de tres anys d’haver-se presentat la nova uniformitat (i amb les propostes de millora sobre alguna de les seves peces) cal fer-la efectiva. No podem seguir amb una uniformitat del segle passat! Cal actualitzar i modernitzar la imatge de la Policia de la Generalitat al Segle XXI. I cal fer-ho deixant enrere l’uniforme actual.

Per tant, és evident que cal incrementar la inversió pública en el cos de mossos d’esquadra. Masses anys sense haver-ho fet ens ha portat a la situació actual. Però l’esforç ingent que fan diàriament i sense descans totes les persones que formem part del cos, així ho mereix.

Número de comunicat:
C-138/2020
Data: 
03/08/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend