FEPOL lamenta el cessament del Conseller Buch i reclama estabilitat al capdavant del Departament d’Interior

Comunicat fet per la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) en relació al canvi al capdavant de la Conselleria d'Interior

Barcelona, 4 de setembre de 2020.-

Ahir el President Torra, per sorpresa general, va anunciar una remodelació del Govern de Catalunya. Una remodelació que es produeix tal i com s’ha reconegut, per una legislatura clarament esgotada, a les portes d’unes noves eleccions autonòmiques.

Amb l’immerescut cessament del Conseller Buch i amb el nomenament del Conseller Sàmper (a qui evidentment desitgem sort i encerts en el seu mandat) hauran estat vuit, els consellers que han passat des del 2010, per un departament tant estratègic com el d’Interior. Saura, Puig, Espadaler, Jané, Forn, Buch i ara Sàmper han estat els vuit consellers que, a excepció del primer i esperant veure què passa amb el darrer, cap dels altres ha estat més de dos anys i mig en el seu mandat.

Per tant, amb aquests vuit consellers en deu anys, s’evidencia (si no ho era ja) la dificultat i el desgast que suposa dirigir el departament encarregat de la seguretat pública de Catalunya. Una conselleria, que lamentablement i malgrat les peticions constants d’aquells que representem a les persones que hi treballen, és utilitzada de manera insistent com a eina de desgasts en l’absurda lluita política.

Des de la Federació de Professionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL) lamentem aquests extrems. Considerem que ja sigui per la gestió realitzada al capdavant del Departament o pel moment que s’ha efectuat, tot sembla indicar que el cessament del Conseller Buch s’ha realitzat més per un càstig, que no pas per una necessitat. Calia fer aquests canvis a les portes d’unes noves eleccions? Lamentem que novament els interessos polítics s’hagin imposat a les necessitats de la ciutadania.

A l’efecte, des de la FEPOL reivindiquem la necessitat, pels objectius que ens urgeixen, d’un projecte estable i consensuat que garanteixi un servei públic de qualitat. Una nova llei d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya és del tot imprescindible. El cos de mossos d’esquadra, totes les policies locals i especialment els vigilants municipals requereixen d’un projecte fort, que amb la inestabilitat mostrada és del tot impossible, fins i tot plantejar.

Malgrat amb aquest cessament no s’hagi valorat la tasca feta al capdavant d’Interior, des de la FEPOL sí volem reconèixer que el mandat del Conseller Buch no ha estat gens fàcil. Agafant un cos amb una clara mancança d’efectius policials i anant de menys a més en la defensa de la dignitat de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra, el fins ahir Conseller d’Interior ha hagut de fer front a situacions extremadament difícils. Les protestes esdevingudes a Catalunya l’octubre del 2019 o la gestió de la pandèmia que encara avui colpeja amb força Catalunya, en son clars exemples.

No obstant, recuperant les noves promocions i sensible a les necessitats de les persones que formen part dels cossos policials, el Conseller Buch sempre amb actitud dialogant i negociadora, ha estat capaç de signar amb la totalitat de les organitzacions que representen al cos de mossos d’esquadra, un acord tant important com el de la jubilació anticipada i altres millores de les condicions laborals.

Agraint per tant aquestes formes de fer i l’esforç que el Conseller Buch ha realitzat per arribar a aquests acords, des de la FEPOL reclamem del nou Conseller que compleixi amb els extrems pactats amb el cos de mossos d’esquadra i que, juntament amb les policies locals i els vigilants municipals, treballi per oferir un projecte estable en benefici de la ciutadania a qui servim.

Data: 
04/09/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend