Sub-comissió de material del cos de mossos d’esquadra de 24 de setembre

Barcelona, 25 de setembre de 2020.- Ahir es va reunir la Sub-comissió de material del cos de mossos d’esquadra dins la qual, i fruit de la resolució de la Inspecció de Treball com a conseqüència de la denúncia interposada per SAP-FEPOL, les organitzacions sindicals hi...

Barcelona, 25 de setembre de 2020.-

Ahir es va reunir la Sub-comissió de material del cos de mossos d’esquadra dins la qual, i fruit de la resolució de la Inspecció de Treball com a conseqüència de la denúncia interposada per SAP-FEPOL, les organitzacions sindicals hi tenim representació.

A continuació us fem un resum dels punts tractats.

  • Presentació de nous vehicles policials.

Se’ns ha presentat un dels dos-cents trenta-set (237) vehicles nous que es lliuraran a partir del 4art trimestre del 2020. Aquests nous vehicles son de la marca Seat i els models per a Seguretat Ciutadana seran l’ATECA i l’ARONA els quals han estat adquirits a través d’un rènting amb l’empresa FREAKING.

La intenció és fer un lliurament progressiu. És adir, cada any s’aportaran un nombre determinats de vehicles, durant els 5 anys que dura el rènting. D’aquesta forma es vol garantir una renovació de la flota de forma continuada. A més, els vehicles no es podran adquirir i es renovaran cada 5 anys.

S’han decidit aquests models donada la seva alçada, ja que permet un bon accés, millorant considerablement l’ergonomia. A més, a proposta de SAP-FEPOL s’han fet millores tant en l’habitable del conductor, com en el de l’acompanyant, s’ha suprimit el PTT, fent que el sistema de comunicació funcioni via “Bluetooth” amb sistema d’accionament al volant i per l’acompanyant.

S’ha modificat també el sistema de comandament de les senyals lumíniques del pont i s’ha redissenyat l’espai per trasllats de detinguts, fent-lo més ample en el pas de peu i més espaiós.

Una altra millora substancial destaca que, en cas d’accident el vehicle disposa d’un mecanisme que desconnecta tots els sistemes electrònics permetent així, l’obertura de portes. A més, s’ha col·locat un dispositiu que permet l’obertura de les portes posteriors a través d’un botó situat sobre l’ancoratge del cinturó, la qual cosa permetrà controlar l’obertura de la porta de detinguts des de l’exterior del vehicle.

Altres millores són la pintura, basada en línies obliqües que milloren la visibilitat del vehicle a més de 250 metres. En el porta-maletes s’ha col·locat un sistema de calaixos per portar els diferents equips de protecció individual, granotes, guants, mascaretes, gels hidroalcohòlics, cascs, cintes, etc.

Per últim, alhora que es vol dotar aquest vehicle d’un sistema de desinfecció d’ozó ( en previsió de casos de sarna, covid-19 o altres malalties (igual com el dels vehicles del SEM), s’han substituït els clàssics extintors, per uns cilindres de petites dimensions que en cas d’incendi desplacen l’oxigen.

  • Sistema de gestió de flotes (TRISKEL).

Aquest programari té la funció de millorar el manteniment dels vehicles i es gestionarà des del Servei d’Administració. Si fins ara als vehicles se’ls feia el canvi d’oli o la revisió en funció del seu quilometratge es pretén que amb aquest nou sistema de gestió, les revisions es facin de nit a les mateixes dependències policials.

També, s’incorporarà un nou sistema que s’activarà i localitzarà el vehicle en cas d’accident o bé si supera els 120 km/h, informant-ne a la Sala de Comandament.

  • Motos de trànsit i Furgonetes BRIMO.

Se’ns informa que es lliuraran unes quaranta (40) motocicletes cada any, en els propers cinc anys. En total unes dues-centes (200) unitats. Així mateix es té previst el lliurament d’algunes furgonetes de la BRIMO per mitjans del mes d’octubre.

  • Nova uniformitat.

El proper mes de novembre es volen fer les licitacions i es preveu inicial el repartiment progressiu el novembre del 2021.

Des del SAP-FEPOL denunciem la tardança que alguns efectius policials estan tenint per rebre reposicions de material extraordinària que han realitzat, alguna de les quals porten gairebé dos anys per resoldre’s. Efectius policials que el gener del 2019 van demanar la reposició de pantalons, a dia d’avui encara estan esperant rebre’ls.

Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta Sub-comissió de material. En relació als nous vehicles i a l’espera de poder se testats a territori fem una bona valoració. El fet de renovar la flota de manera periòdica i gradual hauria d’evitar arribar a l’estat al qual han arribat alguns dels vehicles que encara avui estan en funcionament.

Ja sabeu que per a futures reunions i portar temes a les reunions us podeu posar en contacte amb la nostra xarxa de delegats i delegades que tenim arreu del territori.

Número de comunicat:
C-159/2020
Data: 
25/09/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend