Llum verda a la Fundació del cos de mossos d’esquadra

La intenció és que la Fundació sigui una realitat abans de la finalització de l'any 2020

Barcelona, 15 d’octubre del 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) porta molt anys reivindicant la necessitat d’implantar, tal i com tenen la resta de Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, una fundació solidària que doni cobertura i assistència a les persones que formem part del cos i també, a les nostres famílies. En aquest sentit en els darrers Consells de la Policia la nostra organització sindical ha reivindicat amb insistència i fins i tot en solitari aquesta necessitat.

Avui, la Comissaria General de Relacions Institucionals, Prevenció i Mediació ha citat a totes les organitzacions sindicals per presentar el que ha de ser en un futur immediat: la Fundació del Cos de Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, i a l’espera de poder continuar fent les nostres aportacions, en la reunió d’avui se’ns han traslladat les línies marc del que serà la futura Fundació del Cos de Mossos d’Esquadra, alhora que se’ns han presentat la proposta d’Estatuts.

A l’efecte, l’activitat de la Fundació s’agruparà bàsicament quatre eixos principals sobre els quals pivotarà tota la seva acció, essent aquests la protecció social de les persones membres del PG-ME i dels seus familiars (1), la promoció i difusió de la cultura de la prevenció i seguretat (2), acció social (3) i el manteniment i divulgació de la memòria històrica de la PG-ME.

En tant que acord a llei, la Fundació ha de ser de caràcter públic i privat, cal que aquesta dediqui part de la seva activitat a l’interès públic . És per això que alguns dels eixos esmentats en el punt anterior han de regir-se en la promoció i difusió de la cultura de la prevenció i seguretat, i en el manteniment i divulgació de la memòria històrica de la PG-ME.

No obstant, l’eix bàsic, principal i sobre el qual anirà el tant per cent més elevat de recursos de la Fundació serà en el de la protecció social de les persones membres del cos de mossos d’esquadra i dels seus familiars. En la reunió d’avui s’ha parlat de qüestions que la Fundació, i sobre quest primer eix, hauria d’afrontar com és per exemple la mort de les persones membres de la PG-ME, l’assistència a les seves famílies, orfes del cos, companyes i companys amb grans malalties o assistència i acompanyament a persones del cos que pateixen una incapacitat.

En els propers dies, caldrà tancar el pla de viabilitat econòmica, dins del qual caldrà decidir l’aportació de tots aquells i totes aquelles que formem part del col·lectiu. A dia d’avui s’està valorant que hi hagi una aportació individual i mensual que aniria en funció de l’escala que s’ocupa (bàsica, intermèdia, executiva i superior).

S’ha d’esmentar que per tirar endavant qualsevol fundació cal fer-ho amb un capital inicial que, en el cas de la Fundació del CME serà de 30.000 euros aportats per la Generalitat de Catalunya i el principal “partner” que serà l’Associació d’Amics del Cos de Mossos d’Esquadra (AACME).

Per tant, des del SAP-FEPOL, i en tant que amb la reunió d’avui s’ha donat un pas molt important en una reivindicació històrica, celebrem que així sigui i esperem que, tal i com s’ha dit avui, la Fundació del cos de mossos d’esquadra sigui una realitat el proper 31 de desembre del 2020.

Número de comunicat:
C-170/2020
Data: 
15/10/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend