SAP-FEPOL celebra l’absolució del Major Trapero i la Intendenta Laplana: és de justícia!

Amb aquessta sentència absolutòria queda demostrat també que el cos de mossos d'esquadra, sota les ordres del Major Trapero va actuar acord a llei i donant compliment a les ordres judicials

Barcelona, 20 d’octubre del 2020.-

El 2 de novembre del 2018, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) mostrava públicament el seu suport a la Intendenta Laplana i al Major Trapero, davant les peticions de pena que llavors es demanaven per ambdós per la seva presumpta participació en un delicte de rebel·lió.

Ja llavors, trencant el silenci que havíem mantingut sobre aquesta qüestió, consideràvem que 11 anys de presó i tants altres d’inhabilitació per al Major Trapero i 4 per a la Intendenta Laplana eren del tot injustos, més quan érem perfectament coneixedors que l’actuació del cos de mossos d’esquadra, tant el 20 de setembre com l’1 d’octubre del 2017 havia estat acord a llei.

Avui, l’Audiència Nacional ha fet pública una sentència absolutòria tant per al Major Trapero, com per a la Intendenta Laplana. És per això que com a primera reacció, SAP-FEPOL celebra el sentit de la sentència, congratulant-nos que finalment s’hagi fet justícia.

I ho celebrem perquè no han estat temps fàcils ni per la Intendenta Laplana, ni pel Major Trapero. La càrrega personal que han hagut de patir durant aquest temps, només ells i el seu cercle més proper ho sabrà. Però tampoc han estat temps agradables per al cos de mossos d’esquadra. Som conscients que qui més s’ha jugat en aquest judici son totes les persones encausades a qui es demanava l’assumpció de responsabilitats individuals. Però a la banqueta dels acusats també hi ha estat assegut el cos de mossos d’esquadra.

Finalment ni rebel·lió, ni desobediència. Avui ha quedat evidenciat que el cos de mossos d’esquadra, sota les ordres del Major Trapero va actuar, tant el 20 de setembre com el propi 1 d’octubre, acord a llei i donant compliment a les ordres judicials. La nostra organització sindical, a més d’haver-ho fet davant del propi Tribunal Suprem, ja es va expressar públicament sobre aquesta qüestió i en aquesta direcció el mateix 1 d’octubre. Però en cap cas, el cos de mossos d’esquadra va actuar tal i com alguns sectors han intentat fer veure durant tots aquest temps.

Per tant, un cop s’ha fet justícia, cal passar pàgina! Cal seguir! Aprenent dels possibles errors comesos i, amb la modèstia i senzillesa necessària, cal continuar treballant i demostrant a la societat a qui servim que la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra continua essent la mateixa que va actuar durant el 20 de setembre i l’1 d’octubre: una policia preparada, integral i que actua sempre amb lleialtat a l’autoritat judicial. Així ha estat sempre! I així continuarà essent!

Per últim i essent conscients també del periple que han hagut passar, SAP-FEPOL entendria ara qualsevol decisió que prenguin en un futur immediat tant la Intendenta Laplana, com el Major Trapero. No ens pertoca a nosaltres jutjar-la i només ens queda respectar-la.

Número de comunicat:
C-172/2020
Data: 
21/10/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend