Reunió de la Comissió Permanent de Segona Activitat del CME de 3 de novembre

Resum de la darrera reunió de la Comissió Permanent de Segona Activitat del cos de mossos d'esquadra.

Barcelona, 4 de novembre del 2020.-

En data 03 de novembre s’ha reunit la Comissió Permanent de Segona Activitat (COPSA) del cos de mossos d’esquadra. A continuació us fem un resum dels temes tractats.

  • Llocs de Segona Activitat

A data d’avui hi ha 412 (5 més que al juliol) agents del CME en la situació administrativa de la Segona Activitat. Del total, 193 (2 menys que al juliol) són per causes mèdiques i 219 (7 més que al juliol) per edat. S’estan tramitant 65 expedients, 41 dels quals a 1 de desembre ja estaran resolts.

Des de SAP-FEPOL hem preguntat el per què del retard aquest 2020 de la tramitació dels DAD 68. La SGRH admet que han tingut problemes en la tramitació, però que ja han posat fil a l’agulla. A data 1 de desembre dels 65 en tràmit, 41 els hi arribarà ja la resolució de la 2a activitat. D’aquests 65, 24 encarà estan en fase de resolució, el que donaria un total de 477 agents en la situació administrativa de la Segona Activitat.

Des de SAP-FEPOL hem insistit en el catàleg de llocs de treball de 2a activitat que Prefectura es va comprometre a lliurar-nos. L’Intendent de la Tècnica ens diu que estan en fase de revisió d’errades i de millora del document, i la SGRH es compromet que en un parell de setmanes el tindrem.

Es demana que les persones que sol··liciten la 2a Activitat tinguin accés a tota la documentació. La SGRH diu que com en qualsevol expedient de personal, el funcionari té dret, si més no, a veure la totalitat del seu expedient.

Des de SAP-FEPOL insistim en la creació de la figura coordinador/responsable de la 2a activitat en cada Regió Policial, i que com alguns han entès, no necessàriament ha de ser comandament, però si ho és, no passa absolutament res.

La SGRH ens informa que les reunions per modificar/canviar el Decret de 2a Activitat començaran en breu, però que vol esperar a la resolució de les eleccions sindicals (pot haver alguna altra organització sindical representativa), que segons ella, estarà en breu si no hi ha cap més impediment judicial.

Des de SAP-FEPOL demanem que es revisi bé la concessió de la 2a activitat per a mossos/es que estan en una adaptació però ocupant places “no operatives”. Ens adonem que si tens patologia per la 2a activitat, però està ocupant una plaça d’oficina, la deneguen sistemàticament. Ho revisaran amb la SGPRL.

Des de SAP-FEPOL demanem que quan una persona envia un DAD 68, demanant la 2a activitat per edat, tingui un retorn per part de l’administració que només l’informi que el seu DAD 68 ja ha iniciat el tràmit corresponent. Ens diu la SGRH que ho veu bé i que ho proposarà.

  • Llocs de suport no policial (TSnP)

A data d’avui hi ha 232 llocs de suport tècnic ocupat, 2 més que al juliol, i s’estan tramitant 32 expedients, dels quals 7 prenen possessió aquesta setmana, 11 més ja tenen destinació tancada però s’ha de modificar la RLT i la resta, 14, estan en tramitació. En total una vegada resolts tots, el total seria de 264.

SAP-FEPOL insisteix en la creació d’un protocol per canviar i demanar una altra plaça ja que actualment és a voluntat de l’administració. Demanem que qualsevol persona en aquesta situació pugui demanar el canvi de destinació. Ens diuen que estudien sempre cas per cas per poder donar una resposta, però han de complir amb els requisits que ells estableixen, és a dir, estem a disposició del que ells decideixin.

Número de comunicat:
C-186/2020
Data: 
04/11/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend