SAP-FEPOL celebra la nova promoció, però alerta que 435 noves places és un número insuficient

La nostra organització insta al Govern de l'Estat i al Govern de Catalunya a acordar l'ampliació del número d'efectius per al cos de mossos d'esquadra i a seguir ampliant una plantilla esgotada per la càrrega de treball acumulada els darrers anys

 Barcelona, 10 de novembre del 2020.-

Avui, el Govern de la Generalitat ha fet pública una nova promoció per al cos de mossos d’esquadra de quatre-centes trenta-cinc (435) noves places, la qual cosa suposarà que en els darrers quatre anys s’hauran incorporat al nostre col·lectiu, dos mil tres-cents (2300) policies. Una nova promoció que tal i com avui s’ha fet púbic entrarà a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya el mes d’octubre del proper 2021.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), principal organització que ha estat denunciant la manca d’efectius que pateix el cos de mossos d’esquadra amb la campanya #sotamínims, celebra aquesta nova oferta d’ocupació.

No obstant alerta que el número d’enguany és del tot insuficient i caldrà per tant, continuar aprovant noves promocions i de manera regular els propers anys. De no fer-ho no ens permetrà posar fi a un problema endèmic, el de la manca d’efectius, que ha provocat que la plantilla actual del cos hagi hagut d’assumir una càrrega de treball, pràcticament insuportable.

A més, l’objectiu pactat i assolit el passat febrer i consolidat el mes de juliol sobre la jubilació anticipada farà necessàries encara més, aquestes noves promocions.

Així mateix, la nostra organització sindical reclama la necessitat urgent d’ampliar i acordar, en el marc de la Junta de Seguretat de Catalunya, una ampliació del número d’efectiu del cos de mossos d’esquadra. El total de 18.000 que estan previstos a dia d’avui és un número del tot insuficient i cal ampliar-lo de manera considerable.

És per això que la nostra organització sindical insta tant al Govern de la Generalitat, com al Govern de l’Estat a seure, parlar i acordar aquest augment d’efectius tant necessari per al cos de mossos d’esquadra, així com també a acordar i per què no, l’abonament del deute que resta per pagar sobre el finançament associat (800M d’euros aproximadament).

Així doncs, és evident que la creació i publicació de noves convocatòries son una bona notícia per a Catalunya en general i per al cos de mossos d’esquadra en particular. No obstant, el dèficit de manca d’efectius acumulat al llarg dels darrers anys és tant elevat, que ens permet tancar la porta a una altra reivindicació àmpliament reivindicada per SAP-FEPOL com és la de les bosses d’hores estructurals.

Número de comunicat:
C-192/2020
Data: 
10/11/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend