El Govern de la Generalitat torna a menysprear al cos de mossos d’esquadra

La Federació en bloc, a la qual està integrat el Sindicat Autònom de Policia, demana una rectificació immediata al Govern i que asseguri la defensa dels mossos d'esquadra agredits en l'exercici de les seves funcions

Barcelona, 12 de novembre de 2020.-

A través de la premsa, com normalment ens assabentem de la majoria de les decisions que es prenen i ens afecten, hem sabut una notícia que, en cas de ser confirmada tal qual pel govern de la Generalitat de Catalunya, genera una nova i greu crisi en el sí de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra.

És per aquest motiu que la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL), que engloba als sindicats més representatius de totes les escales i categories del Cos de Mossos d’Esquadra (SAP, SEIME i SICME), manifestem el següent:

 

  • segons va dir el conseller Miquel Sàmper a la comissió d’Interior, la Generalitat ultima un acord perquè els seus serveis jurídics deixin d’acusar per atemptat als agents de l’autoritat o per desobediència a les causes per aldarulls, de forma que limitarà la seva acció a un delicte de lesions només si hi ha mossos ferits. Així ho ha anunciat ahir dimecres al Parlament el conseller d’Interior, amb el vistiplau dels serveis jurídics i que espera concretar com a màxim en dues setmanes per tal de rebaixar la petició punitiva fins al màxim que puguin. Va dir que aquest tema el va “entomar com a propi, probablement per la seva desviació mental cap al món del dret, des del dia 1 que va entrar al departament”. Mal repte tenia, conseller.

  • trobem també la notícia que al Parlament JxCat, ERC, Comuns i la CUP, donant suport a un investigat pels aldarulls del primer aniversari de l’1-O, reclamen a la Generalitat que es retiri de l’acusació particular en el judici i han criticat que l’administració catalana “persegueixi a la dissidència”, que no volen “reprimir els moviments socials”.

  • en aquest context preocupant, tristament habitual al nostre país, veiem com a nivell europeu nombrosos països estan elaborant lleis que van justament en el sentit contrari. A Europa es veu cada dia amb més claredat que cal protegir i donar suport als seus policies, els quals estem rebent atacs de forma continuada i, que, en definitiva, som uns dels garants del sistema democràtic que entre tots hem construït al llarg de la història i que alguns moviments antisistema volen destruir.

  • la pròpia Resolució del Parlament Europeu, de 14 de febrer de 2019, sobre el dret a manifestar-se de forma pacífica i l’ús proporcionat de la força (2019/2569 (RSP), remarca als seus punts 8 i 10:

8.- Reconeix que la policia, on també s’han produït nombroses víctimes, actua en condicions difícils, degut en particular a la hostilitat d’alguns manifestants, però també a una càrrega de feina excessiva; condemna tot tipus de violència contra persones o béns per part de manifestants militants violents, que assisteixen només amb finalitats violentes i minen la legitimitat de les protestes pacífiques;

10.- Fa èmfasi en la importància de garantir la seguretat dels agents de seguretat, els agents de policia i els soldats que participin a les operacions de manteniment de la seguretat durant les manifestacions públiques de protesta;

Reflexionant sobre tots aquests punts, només ens queda preguntar-nos fins quan ens demostrarà el nostre govern que els mossos no els importem gaire i per això s’estimen més protegir aquelles persones que ens agredeixen i no pas als seus funcionaris víctimes de les agressions.

Demanem una rectificació immediata a aquesta voluntat d’afavorir la impunitat en les agressions contra agents de la policia. Tant que agrada mirar el que fa Europa, demanem que prenguin exemple dels països que estan fent accions justament en sentit contrari al que diuen al Parlament de Catalunya.

Data: 
12/11/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend