SAP-FEPOL defensa l’actuació policial amb tasser a Sabadell i condemna l’intent de criminalització del cos

Des de la nostra organització sindical lamentem i condemnem l'intent de criminalització del cos de mossos d'esquadra per part d'algunes entitats en la crítica subjectiva de l'actuació policial

Barcelona, 26 de novembre de 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vol manifestar el suport explícit a l’actuació policial que aquesta tarda han dut a terme diversos agents del cos de mossos d’esquadra a la localitat de Sabadell, quan per reduir a una persona han hagut d’utilitzar el dispositiu conductor d’energia  (tasser).

Des de la nostra organització sindical defensem l’actuació policial, la qual s’ha regit en tot moment als protocols d’actuació del cos de mossos d’esquadra i lamentem l’intent de “criminalització” que des d’algunes entitats s’ha volgut fer de dita actuació.

Volem destacar que en l’actuació esmentada, la persona que finalment ha resultat detinguda per atemptat a agents de l’autoritat, no només ha agredit a agents del cos de mossos d’esquadra (alguns dels quals encara que lleus han patit lesions), sinó que també ha agredit al personal mèdic i ha causat danys materials a l’interior d’un dels Centres d’Atenció Primària de Sabadell.

Condemnem per tant que, aprofitant part d’unes imatges que no recullen en cap cas tota l’actuació policial, es faci una valoració precipitada, parcial i totalment subjectiva, que no s’ajusta gens a la realitat ocorreguda i tot, per intentar criminalitzar la institució del cos de mossos d’esquadra i la utilització d’una eina com el dispositiu conductor d’energia.

Afortunadament, la gravació de la càmera dels efectius policials sí han registrat l’actuació, aspecte que recolza la petició que des del SAP-FEPOL portem reivindicant des de fa molts anys, respecte la necessitat de dotar de càmera de vídeo individuals, per cadascuna de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Per tant, convidem a les entitats que han posat en dubte l’actuació policial i que a través de xarxes han demanat una ampliació de la informació que, si bé no es volen posar en contacte amb la Direcció General de la Policia, ho facin amb el propi equip mèdic que es trobava treballant a l’interior del Centre d’Atenció Primària i que també ha estat agredit per la mateixa persona.

Valoracions de part com les vessades, no només evidencien quina és la intenció objectiva de qui les fa, sinó que a més no fan cap favor al servei de seguretat pública de Catalunya.

Número de comunicat:
C-201/2020
Data: 
27/11/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend