SAP-FEPOL reclama l’adequació dels períodes de vacances a les vacances escolars, abans de la publicació de la instrucció

De res ens serveix tenir vacances el mes de maig quan els nostres fills i filles estan encara a l'escola o tenir-les el mes d'octubre quan ja s'ha iniciat el nou curs escolar

Lleida, 10 de desembre de 2020.-

No és la primera vegada que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha demanat la necessitat d’adequar tots els períodes o torns de vacances de les persones membres del cos de mossos d’esquadra, a les vacances escolars.

De fet, esmenant la proposta d’instrucció de vacances que la Sub-direcció general de recursos humans va adreçar a les organitzacions sindicals, SAP-FEPOL ja va aconseguir l’any 2018 que tots els períodes de vacances estiguessin compresos entre els mesos de juny i setembre.

No obstant per sorpresa nostra, per contra de repetir allò que ja s’havia implantat el mateix 2018 i no sabem si com a càstig per la contínua judicialització d’USPAC, l’Administració va tornar a posar els mateixos períodes que el 2017, provocant de nou un problema que ja crèiem superat.

És per això que abans de finalitzar l’any i tenint present que la Instrucció de vacances es de les primeres que es publiquen, SAP-FEPOL torna a reclamar a la Sub-direcció general de recursos humans la necessitat d’incloure només els períodes de vacances d’estiu que coincideixin amb les vacances escolars.

De poc o de gens ens serveix que els mossos i les mossos tinguem vacances el mes de maig quan els nostres fills i filles encara estan a l’escola. I menys els serveix aquells i aquelles que  per exemple tenen un horari de dilluns a divendres i per tant no tenen setmanes de festa, com son per exemple les unitats d’investigació o d’informació.

Des de la nostra organització sindical recordem que aquest ha estat un any duríssim per a tots els serveis essencials en general, i per als cossos de seguretat en particular. Per tant reclamem que la nostra administració estigui a l’alçada de les circumstàncies i adeqüi les vacances a les necessitats reals del cos de mossos d’esquadra, flexibilitzant el 80% i donant una major autonomia en la gestió de les vacances als propis caps de les unitats.

Per converses mantingudes amb la CGIC, l’any passat es van donar ordres de flexibilitzar al màxim les vacances per tal que totes les peticions s’adeqüessin a les necessitats reals dels efectius policials. No obstant, SAP-FEPOL és perfectament coneixedor que molts dels efectius van haver de fer les vacances sense possibilitat de poder coincidir amb els seus fills i filles.

Cal modificar la instrucció i esperem que aquesta modificació ja es faci d’ofici per part de l’Administració sense la necessitat que hagi de ser la nostra organització sindical qui novament hagi d’esmenar una qüestió que com s’ha dit, l’any 2018 ja crèiem superada.

Número de comunicat:
C-208/2020
Data: 
10/12/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend