Els efectius de la darrera promoció no poden estar amb un sol pantaló d’hivern

En cas de no lliurar-se de manera immediata un segon pantaló d'hivern, SAP-FEPOL ha instat a la SGRH a assumir les despeses de la compra d'abric que pugui dur-se per sota dels pantalons d'estiu que tenen els efectius de la 27a promoció

Tarragona, 15 de desembre del 2020.-

Les persones membres del cos de mossos d’esquadra de la 27a promoció, un cop finalitzat el curs bàsic, només van rebre de dotació dos pantalons d’estiu i un sol pantaló d’hivern. Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) entenem (i per sentit comú així ho hauria d’entendre tothom) que només un sol pantaló d’hivern és del tot insuficient.

La nostra organització sindical veu impossible que els efectius policials de la darrera promoció puguin assegurar una correcta imatge amb tant sols un pantaló, a més que els exposa davant qualsevol incidència, a una situació incòmoda de reposició que l’Administració no hauria de permetre.

  1. Qualsevol actuació policial que impliqui que l’agent caigui a terra implica que els pantalons s’embrutin i s’hagin de rentar.
  2. L’actual situació per pandèmia provocada per la COVID-19 suposa un increment en l’hàbit de la neteja individual de la roba, cosa que dificulta que amb un sol pantaló, aquesta es pugui assegurar.
  3. Les condicions climatològiques es dificulten en període hivernal en tant que la roba es mulla. Per tant, un cop mullada la roba s’ha de deixar assecar a l’exterior dels armariets.

Per tant, des del SAP-FEPOL en un escrit adreçat a la Sub-direcció general de recursos humans de la Direcció General de la Policia hem reclamat que de manera immediata es faci el lliurament d’un segon i fins i tot un tercer pantaló d’hivern a les persones membres del cos de mossos d’esquadra de la darrera promoció.

Així mateix hem instat a la Sub-direcció que ens informi expressament sobre quina és la previsió d’entrega. De no poder-se fer amb caràcter immediat, hem reclamat que el Departament d’Interior assumeixi la despesa individual de la roba d’abric que els efectius policials afectats puguin vestir (en protecció de la fred) per sota dels pantalons d’estiu.

Número de comunicat:
E-153/2020
Data: 
15/12/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend