L’Administració no amplia el període d’assumptes personals de l’exercici 2020

L'Administració justifica aquesta decisió en el fet que aquest any no hi ha hagut causes objectives que requereixin la necessitat d'ampliar el termini de gaudiment d'AP

Barcelona, 15 de desembre del 2020.

La Sub-direcció General de Recursos Humans en resposta oficial i per escrit a la nostra petició reiterada de modificar la data límit de gaudiment dels permisos per assumptes personals de l’exercici 2020, més enllà del 31 de gener de 2021 ens ha manifestat que no té intenció de concedir-ho.

En una resposta adreçada aquesta mateixa tarda, l’Administració considera que no és necessari modificar la data límit de gaudiment, tal i com així fes en els exercicis anteriors, ja que al seu criteri “no existeixen causes objectives que justifiquin una ampliació del termini de gaudiment dels permisos per assumptes personals”.

A l’efecte, la SGRH ha constatat que “les denegacions que s’han produït durant el transcurs de l’exercici son les habituals i responen a les eventuals necessitats dels serveis d’acord amb la potestat que regula l’article 11.1.3 del Decret 150/2010”.

Per tant l’Administració considera que “havent constatat que no existeix cap causa objectiva que hagi impedit el gaudiment d’aquestes hores durant l’any, en els termes establerts normativament, escau recuperar la normalitat pel que fa als períodes de gaudiment de permisos per assumptes personals”.

Respecte la resposta rebuda, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) mostra la seva decepció respecte la decisió presa per l’Administració. Justificar la no ampliació del període de gaudiment dels permisos per assumptes personals en la no existència de causes objectives que la justifiquin, no es pot més que interpretar, com una autèntica i molesta presa de pèl.

Quina causa més objectiva poden ser les repetides modificacions de les condicions de servei per haver hagut de fer front al Dispositiu ORIS? Quina causa més objectiva pot ser haver-se modificat les condicions de treball com a conseqüència d’una pandèmia mundial?

Considerem que relacionar la gran quantitat d’hores que encara resten per gaudir al fet que “moltes persones han optat per no sol·licitar el gaudiment dels permisos per assumptes personals” per “trobar-nos durant gran part de l’any amb mesures sanitàries que restringien la mobilitat” és, a més de xocant i sorprenent, del tot vergonyós. No serà que veritablement no s’han demanat permisos perquè ja es sabia pels Comunicats Interns de la pròpia Prefectura de la seva denegació?

Com diguem és increïble que enguany i a diferència dels anteriors, l’Administració no consideri una pandèmia mundial (amb el que això implica) una causa extraordinària similar a les que van provocar que els anys 2017-2018 i 2019-2020 s’ampliés el termini de gaudiment. És per això que SAP-FEPOL, a més de continuar reclamant aquest dret (tal i com així hem anunciat en el comunicat anterior) en el proper Consell de la Policia, ja ha posat a treballar als seus serveis jurídics per estudiar la viabilitat de reclamar judicialment aquests dies.

Així mateix, recordem a tothom (malgrat sapiguem que ens ho denegaran) la necessitat de demanar els permisos sempre per ATRI. De no ser així, continuarem donant l’argument a l’Administració per dir que no cal ampliar el termini, perquè la Prefectura en cap cas ha denegat sistemàticament els assumptes personals sol·licitats.

Número de comunicat:
C-214/2020
Data: 
15/12/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend