SAP-FEPOL demana al Congrés i al Ministeri de la Seguretat Social accelerar el procés de jubilació anticipada

En les reunions mantingudes la nostra organització sindical ha traslladat la necessitat de crear un grup de treball entre tots els actors implicats en aquesta matèria fins la consecució d'una reivindicació històrica per al cos de mossos d'esquadra

Barcelona, 17 de desembre del 2020.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) continua treballant i estrenyent, per assolir la implantació de la jubilació anticipada en el cos de mossos d’esquadra. Després que el mes de juliol entrés en vigor l’Acord sobre jubilació anticipada, la nostra organització sindical segueix liderant amb pas ferm la consecució d’aquest dret en el proper any 2021.

Així, la nostra organització sindical s’ha reunit aquests dos darrers dies, amb els principals actors polítics (tant estatals com autonòmics) en aquesta matèria. Si ahir ens reuníem amb els Grups al Congrés de Junts per Catalunya (Laura Borràs), Partit Demòcrata (Genís Boadella) i Esquerra Republicana (Pilar Vallugera i Jordi Salvador), avui ens hem reunit amb el Vicepresident Primer del Congrés dels Diputats Alfonso Rodríguez Gómez del Celis i Santos Cerdán (PSOE).

En totes les reunions mantingudes, SAP-FEPOL ha exigit als representants polítics l’obligatorietat d’accelerar el ritme en la que ha de ser la regulació de la jubilació anticipada per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra, alhora que els ha instat a calendaritzar el procés que ens ha de portar a la consecució d’aquest dret.

Així mateix, la nostra organització sindical (com a punt clau) també s’ha reunit amb la Direcció  General d’Ordenació de la Seguretat Social encarregada principal en matèria de jubilacions anticipades. En aquesta reunió el Director General Borja Suárez ha volgut deixat clar que, malgrat les polítiques europees indiquen la necessitat de perllongar l’edat en actiu de les persones treballadores, res impedeix que es puguin avançar les edats de jubilació per segons quines activitats professionals com la nostra. No fer-ho per a la PG-ME suposaria un greuge comparatiu respecte altres policies.

Alhora ha manifestat que l’expedient del cos de mossos d’esquadra (igualment com el d’altres col·lectius professionals com és el de la Policia Foral de Navarra) estan seguint (malgrat ser molt complex) el seu procediment normal.

Així mateix, la nostra organització sindical ha reclamat la necessitat d’establir periòdicament reunions entre totes les parts implicades en aquest procés, convidant per tant a reunir-se amb el Govern de Catalunya.

Així doncs, des del SAP-FEPOL fem una valoració molt positiva de les reunions mantingudes aquests dies, les quals volem dir a més que hem realitzat conjuntament amb els representants sindicals de la Confederació de Seguretat Local i Autonòmica (CSLA) i de l’Agrupació de la Policia Foral de Navarra (APF).

Número de comunicat:
C-215/2020
Data: 
17/12/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend