Per què és important accelerar el ritme en la tramitació de la jubilació anticipada

A partir del 2021 l'edat de jubilació ordinària s'incrementa als 66 anys i els anys de cotització per obtenir el 100% de la pensió fins els 36.

A partir de l’1 de gener del 2021, l’edat de jubilació ordinària passarà dels 65 anys i 8 mesos als 66 anys. A l’efecte també s’incrementaran els anys de cotització necessaris per obtenir el 100% de la pensió i els anys que serveixen per calcular la pensió que ens quedarà.

Tots sabem que a diferència d’altres col·lectius que estan dins les classes passives, les persones membres del cos de mossos d’esquadra cotitzem dins el Règim general de la Seguretat Social i per tant, ens és d’aplicació directa la normativa vigent sobre aquesta qüestió.

Dins d’aquesta normativa és imprescindible no oblidar que a dia d’avui, les persones que estem dins del Règim general estem immerses en ple procés de transitorietat (que finalitzarà el 2027) amb el qual s’amplia fins els 67 anys, l’edat ordinària per accedir a la jubilació.

Tal i com es pot veure en la taula, l’edat de jubilació, els anys de cotització per jubilar-nos als 65 anys i els anys de cotització per obtenir el 100%.

És per això que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem del tot imprescindible accelerar el ritme en la tramitació de la que ha de ser la normativa de la nostra jubilació anticipada. I no només per les promocions més antigues, sinó també pels més joves.

Sembla que a algunes organitzacions sindicals (malgrat no haver sortit representatives en el darrer procés electoral del cos de mossos) no els és d’agraït que SAP-FEPOL pressioni a tots els actors implicats a seure en una mateixa taula per fer front comú en la redacció de la normativa necessària per implantar la jubilació anticipada. No obstant sigui com sigui, la nostra organització sindical seguirà treballant fins que es compleixin els extrems pactats en l’Acord de juliol del 2020.

Número de comunicat:
C-218/2020
Data: 
28/12/2020
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend