La Generalitat condemnada a indemnitzar un company lesionat en acte de servei

La Generalitat es va negar des d'un inici indemnitzar el nostre company al·legant que els fets (incendi de domicili) havien estat provocats per un malalt mental

Barcelona, 20 de gener 2021.-

La Generalitat de Catalunya haurà d’indemnitzar una membre del cos de mossos d’esquadra després que aquest, en l’exercici de les seves funcions, resultés lesionat de consideració en una actuació per incendi.

En els fets, que es remunten a mitjans de l’any 2017, un efectiu de l’ARRO va resultar ferit de consideració en patir una intoxicació respiratòria greu per la inflamació de les vies respiratòries com a conseqüència del fum i dels vapors inhalats, quan aquest va arriscar la vida per salvar un malalt mental que havia calat foc al seu domicili.

Davant les lesions patides, i després que el Jutjat d’Instrucció dictés auto de sobreseïment contra l’autor de l’incendi, la Generalitat de Catalunya es va negar des d’un inici a fer front en el seu moment a cap tipus d’indemnització, al·legant que els fets havien estat provocats per un malalt mental.

En contra d’aquest criteri, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) no va dubtar en interposar demanda davant del Jutjat Contenciós Administratiu número 13 de Barcelona, el qual finalment ha estimat els arguments defensats pels nostres serveis jurídics.

Així, finalment la Generalitat de Catalunya haurà de fer front a la indemnització més els interessos legals corresponents que en un inici va negar al nostre company. A més en la sentència, el titular del JC número 13 de Barcelona conclou que “el cert i indiscutible és que els agents del cos de mossos d’esquadra, en virtut del principi d’indemnitat, ha de ser rescabalats per part de l’Administració demandada pels danys i perjudicis patits en l’exercici de les seves funcions”.

Per tant, aquesta sentència (sumada a la que vam fer pública la darrera setmana del Tribunal Suprem) suposa un nou precedent respecte les indemnitzacions que els mossos d’esquadra hem de rebre de l’Administració en l’exercici de les nostres funcions, ja siguin lesions o danys materials.

És per això que, davant la contundència de les darreres sentències, SAP-FEPOL considera necessari i imprescindible que la Generalitat de Catalunya deixi de litigar amb les organitzacions sindicals en casos com el que en aquest comunicat exposem. Fer-ho suposa exposar a les persones membres del cos de mossos d’esquadra a un procediment judicial perfectament evitable.

Número de comunicat:
C-7/2021
Data: 
20/01/2021
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend