SAP-FEPOL insta al Govern a seguir vacunant el cos de mossos amb altres vacunes

Malgrat s'hagi aturat la vacunació amb AstraZeneca cal seguir amb el procés d'immunització del col·lectiu i cal fer-ho amb totes aquelles possibilitats que el mercat farmacèutic permet

Barcelona, 15 de març  de 2021.-

Avui, la societat en general i el cos de mossos d’esquadra en particular han tingut coneixement a través dels mitjans de comunicació que, de forma preventiva, la vacuna d’AstraZeneca ha quedat paralitzada a Espanya. Mesura que ja han aplicat prèviament altres països com Alemanya, França o Itàlia.

A l’efecte, amb la màxima responsabilitat que un tema com aquest es mereix, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) sempre ha mostrat la cautela necessària que eviti generar una alarma social en el si del col·lectiu.

No obstant això i malgrat l’AstraZeneca es va començar a subministrar el passat mes de febrer, som coneixedors que una part important del col·lectiu encara no ha estat vacunat contra la COVID-19.

Per tant, l’exposició d’aquesta quantitat important d’efectius (començant per aquells majors de 55 anys i en tant que encara no ha rebut cap tipus de vacuna) persisteix i per tant, segueixen exposats a contraure un virus que afecta directament al servei públic que oferim.

És per això que la nostra organització sindical, com a col·lectiu essencial que som i malgrat s’hagi aturat el subministrament d’AstraZeneca, insta al Govern de Catalunya a seguir immunitzant el cos de mossos d’esquadra amb l’aplicació d’altres vacunes.

Les vacunes com Pfizer-BioNTech o Moderna, son altres possibilitats que el Govern de Catalunya i especialment els Departament de Salut i d’Interior haurien de contemplar per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra que encara resten per vacunar.

Des de la nostra organització sindical, a més de reclamar les explicacions oportunes quan pertoqui i en l’àmbit que pertoqui com el del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, no podem quedar de braços creuats en veure com s’atura el procés d’immunització d’un col·lectiu prioritari com el nostre.

És per això que, tal i com així s’ha fet amb altres col·lectius igualment d’essencials, SAP-FEPOL insta al Govern de Catalunya a considerar la necessitat de vacunar amb altres medicaments possibles, el personal del cos de mossos d’esquadra que a dia d’avui segueixen exposats al virus.

Número de comunicat:
C-54/2021
Data: 
15/03/2021
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend