El Jutjat Contenciós 14 de Barcelona dona la raó a SAP-FEPOL i arxiva la primera demanda d’eleccions sindicals

El primer dels jutjats contenciosos que es posicina respecte les eleccions sindicals dona la raó a la nostra organització sindical i posa fi a la primera de les demandes judicials

Barcelona, 1 de maig de 2021.-

Molt soroll es va produir en les darreres eleccions sindicals del cos de mossos d’esquadra. Molt soroll i moltes denúncies amb un comú denominador: denunciar irregularitats comeses “presumptament” pel Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) per intentar fer veure al col·lectiu que la nostra, era una organització corrupte. Era recordem: el tots contra un!

Denúncies lamentables tant per la via penal, com per la contenciosa administrativa generaven un desprestigi enorme al procés electoral, que USPAC i la TRISINDICAL interessadament filtraven a tots els mitjans de comunicació i que intentaven, com en els processos anteriors, tacar la dignitat de la nostra organització sindical.

No obstant, va passant el temps i, constituït el nou Consell de la Policia, les coses es van posant a lloc.

Arxivada la querella criminal interposada per USPAC contra delegats del SAP-FEPOL (companys i membres del cos també a qui recordem es va intentar condemnar penalment), el primer dels jutjats contenciosos administratius que coneix algunes de les diferents causes presentades ha decidit arxivar la primera de les demandes, la qual recordem la TRISINDICAL presentava contra les 996 primeres sol·licituds al·legant que s’havien recollit il·legalment.

El Jutjat Contenciós número 14 de Barcelona ha estimat les al·legacions presentades pels serveis jurídics de la nostra organització sindical i ha declarat la “inadmissibilitat del recurs contenciós administratiu interposat”.

Per tant, amb aquesta primera inadmissibilitat es posa fi a una primera qüestió que la TRISINDICAL i USPAC es van aferrar amb el vot per correu per intentar desprestigiar a SAP-FEPOL i aconseguir així, un increment en la intenció de vot de tots aquells i aquelles que hi vàreu poder participar.

Encara que tard pel mal que ja s’ha arribat a fer contra el procés electoral en particular i contra el cos de mossos d’esquadra en general, la nostra organització sindical celebra aquest posicionament del Jutjat Contenciós 14 el qual, juntament amb el Ministeri Fiscal, no han dubtat en reafirmar el que SAP-FEPOL ha defensat en el procés judicial.

Després d’aquest primer posicionament n’hauran de venir dos més, els quals estem convençuts i convençudes, seguiran el mateix camí que el recentment manifestat pel JC 14 de Barcelona.

No obstant, tal i com ja manifestés el dia següent de l’escrutini final, SAP-FEPOL està convençut de la necessitat de renovar el sistema electoral i d’implantar (tal i com així ha dit en seu del Consell de la Policia) el vot electrònic. Una renovació a la qual i de moment, aquells que ens van denunciar (TRISINDICAL i USPAC) s’hi han oposat frontalment.

Número de comunicat:
C-68/2021
Data: 
01/05/2021
Enllaç a PDF:
Clica aquí per descarregar-lo


Send this to a friend