COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Condemnat a tres anys de presó per atemptar contra efectius de la Brigada Mòbil 
La nostra organització sindical estudia la possibilitat de presentar demanda contra les manifestacions que el Grup Parlamentari de la CUP-NCG ha fet, les quals atempten contra el prestigi, la dignitat i la integritat del cos de mossos d'esquadra. Una demanda que també hauria de ser valorada pel propi Departament d'Interior   
 
Barcelona, 16 de desembre del 2022.-
 
L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a tres anys de presó a Victor Manuel Verdejo Morales, com autor responsable d’un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat comès amb estri perillós, d’un delicte de lesions i de dos delictes més de lesions lleus, pels fets perpetrats el desembre del 2019 previ a la celebració d’un partit Barça – Madrid.

A més, tres efectius de la Brigada Mòbil del cos de mossos d’esquadra -assistits pels serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) sota la direcció lletrada d’Adriana Ruscalleda- hauran de ser indemnitzats per les lesions patides (totes elles de diversa consideració).

Per aquest motiu, la nostra organització sindical celebra la sentència judicial ja que ha quedat acreditat (tal i com han defensat els nostres serveis jurídics) que el condemnat, formant part “d’un grup de 300 persones, amb evident menyspreu al principi d’autoritat i amb ànim de menyscabar la integritat física dels agents va aprofitar per llençar una ampolla de vidre i una pedra o llamborda” arribant a provocar les lesions que també en el judici oral han quedat acreditades.

No obstant, sembla que aquesta sentència no ha caigut bé a certs sectors que, lluny de censurar i condemnar els fets acreditats en el judici oral, consideren que sindicats policials (entenem el nostre) i els tribunals s’han unit de nou per “perseguir l’organització popular”.

Així, amb similars paraules s’ha manifestat el Grup Parlamentari de la CUP-NCG, la representant del qual no ha dubtat en manifestar (entre d’altres qüestions) que el cos de mossos d’esquadra va detenir Verdejo de forma “totalment aleatòria”, arribant a construir un atestat que es basa en “fets totalment fantasiosos”.

A aquest efecte, des del SAP-FEPOL considerem gravíssimes aquestes acusacions. No només perquè atempten contra el prestigi, la dignitat i el bon nom del cos de mossos d’esquadra, sinó perquè reproven els fets sentenciats i acreditats per l’Audiència Provincial.

És per això que la nostra organització sindical ja ha posat en mans dels nostres serveis jurídics, aquestes lamentables manifestacions per valorar la possibilitat d’una possible demanda. Una demanda que també hauria de ser valorada pels propis serveis jurídics del Departament d’Interior.

El cos de mossos d’esquadra ni persegueix l’organització popular, ni actua de forma aleatòria, ni construeix atestats basats en fets fantasiosos. A la vista queda que, davant d’una sentència com la publicada, el cos de mossos d’esquadra va actuar en compliment de la llei, en la restitució d’uns desordres públics que en cap cas va ser la Policia de la Generalitat qui els va generar.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-211/2022 
DATA:16 de Desembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies