COMUNICATS 
Els efectius policials i les persones detingudes pateixen altes temperatures a l’interior de les furgonetes 
Temperatures superiors als 42ºC han d'aguntar efectius de les ARRO i persones que son traslladades a l'interior de les furgonetes del cos de mossos d'esquadra per les deficiències en el sistema de climatització d'aquests vehicles. 
 
Barcelona, 28 de juny del 2022.-
 
En data de 9 de gener de 2018 i de 20 de gener del 2021, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciava certes deficiències de les furgonetes que el cos de mossos d’esquadra utilitza per realitzar els trasllats penitenciaris.

En aquests respectius comunicats, denunciàvem entre d’altres aspectes que aquestes furgonetes no complien amb la normativa actual, ja que entre d’altres qüestions, el seient que ocupava l’efectiu policial que va a l’interior, estava col·locat en perpendicular al sentit de la marxa.

Passen els anys i l’estat d’algunes de les furgonetes no millora. En aquest sentit les conseqüències empitjoren i els efectius del cos de mossos d’esquadra, però també, les persones a les que traslladen, en pateixen les conseqüències.

El nou problema, i no poc greu, son les altes temperatures que han de patir alguns efectius policials que utilitzen aquests vehicles com son els de l’ARRO i alguns presos que son traslladats. I és que fins a 42 graus (i fins i tot més) son les temperatures s’han arribat a donar a l’interior d’aquests vehicles.

Les condicions sota les quals han de treballar els efectius policials per una banda, i les condicions sota les quals han de viatjar els presos i preses fa que des de la nostra organització sindical torni a demanar la substitució d’aquests vehicles i més concretament aquells matriculats durant el maig del 2010.

No és de rebut que s’hagin d’aguantar durant llargues hores, temperatures tant altes i que és imprescindible que els sistemes de climatització funcionin correctament i sempre.

Per tant, en compliment de la normativa sobre salut i seguretat laboral (Reial Decret 486/1997), la nostra organització sindical aconsella que respecte aquells vehicles que no funciona correctament el sistema de climatització  i que per tant, a l’interior es superen els 27ºC, que es faci una nota informativa i es deixin d’utilitzar fins que el problema es solucioni.

El risc de patir lipotímies, cops de calor i altres malalties relacionades amb les altes temperatures no és assumible ni per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra, ni tampoc per aquelles que han de ser traslladades.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-121/2022 
DATA:28 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto