CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
SAP-FEPOL considera insuficients les mesures que s’aplicaran a la Sala 112  
Després dels nostres comunicats se'ns assegura que es complirà el mínim d'operadors mitjançant l'oferiment d'hores extraordinàries. No obstant, mostrant escepticisme sobre les mesures aprovades, la nostra organització reclama fer marxa enrere en la centralització de les sales de comandament, recuperar les sales regionals i mentre no es fa, que es faci un nou dimensionament de totes les sales de comandament.  
 
Barcelona, 7 de juliol del 2022.-
 
Les reaccions als comunicats del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) respecte la situació de la Sala 112 de Reus i el seu impacte als mitjans de comunicació no s’han fet esperar.

Després del darrer comunicat, amb el qual la nostra organització sindical denunciava la situació viscuda durant els incendis de Castell – Platja d’Aro i que, una única persona hagués de gestionar la conferència de l’Empordà, avui el Departament d’Interior i la Direcció General de la Policia han aprovat un paquet de mesures.

En aquest sentit se’ns ha assegurat (ja veurem el grau de compliment i per tant mostrem certa desconfiança) que fins mitjans de setembre, la Sala 112 de Reus tindrà en tots els torns de dilluns a divendres seran 32 operadors i dos més, 34, els caps de setmana.

Fins garantir aquest número mínim d’operadors i d’operadores s’assegurarà mitjançant l’oferiment d’hores extraordinàries, a les quals podran optar a fer-les efectius policials que (malgrat no estiguin destinats a la sala 112 i estiguin treballant en altres destinacions) tinguin la formació en sala.

A l’efecte, en primer lloc i en resposta a les mesures aprovades, la nostra organització vol mostrar el seu escepticisme. Com hem dit en molts altres comunicats la situació, no només de la Sala 112, sinó de la resta de sales de comandament del cos de mossos d’esquadra és crítica. Per tant, creiem que la solució no passa per aprovar hores extraordinàries (i menys fins només setembre) sinó per fer marxa enrere, en la implantació d’un model que clarament, ha fet fallida.

L’eliminació de les sales regionals i el model centralitzador en una única (la sala 112) ha quedat en evidència que no ha funcionat! L’exigència que els operadors i les operadores de sala és absolutament inassolible i la proximitat per la qual aposta el nou Decret d’Estructura presentat recentment per la Prefectura del cos és diametralment diferent al model centralitzat de les sales de coordinació.

Per tant, des del SAP-FEPOL reclamem que de manera immediata, la direcció política i operativa del cos de mossos d’esquadra iniciï el projecte de recuperació de les sales de coordinació tancades i descentralitzi de nou el servei de la sala 112 de Reus. Mentre no es faci, la nostra organització sindical exigeix que es dimensioni de nou i de manera immediata, el número d’efectius que han de fer servei a totes les sales de coordinació i es faci de manera suficient per tal que es pugui garantir el descans dels operadors durant la seva jornada de treball.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-127/2022 
DATA:7 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto