PONENT, COMUNICATS 
Reunió Regional RP Ponent de 4 d'abril 
En data 04 de abril ha tingut lloc la darrera de les reunions que de manera periòdica es fan entre els representants sindicals i els caps regionals de Ponent. En aquest document us traslladem dels punts més rellevants tractats. 

Barcelona, 5 d’abril del 2018.-

En data 04 de abril ha tingut lloc la darrera de les reunions que de manera periòdica es fan entre els representants sindicals i els caps regionals de Ponent. En aquest document us traslladem dels punts més rellevants tractats.

Pel que fa als punts de l’ordre del dia.

1.- REGIÓ:

  • Pla de seguretat a les comissaries de Ponent: En aquest punt no hi ha cap novetat respecte a les reunions anteriors. El pla està fet i aprovat i ara només queda que es realitzin totes les actuacions previstes. Entre aquestes hi ha la revisió del sistema de videovigilància i els angles morts i la instal·lació de sistemes de codificació per les portes d’accés (a totes les comissaries de la regió menys a Balaguer).
  • Obres al laboratori de la unitat de científica regional: Només queda una comprovació en el sistema de ventilació però el gruix de les obres està finalitzat. Per part del SAP tornem a demanar que abans de fer el final d’obra i entrega de la mateixa puguem fer una visita juntament amb riscos laborals per poder comprovar les actuacions fetes.
  • Denegació dels AP’s: Ens informen que el total d’AP demanats a la regió en els mesos de gener i febrer és de 220 i que d’aquests s’han denegat 2 (un al gener i un al febrer).

Imaginem que a tots us sorprenen aquests números però aquesta no és més que l’evidència que TOTS ELS PERMISOS QUE NECESSITEU S’HAN DE DEMANAR PER ESCRIT. D’aquesta manera podem tenir una fotografia real i podrem denunciar el que tantes vegades ens heu fet arribar i és que no es donen AP’s quan els necessiteu.

  • Comunicació de les indisposicions: Ens comuniquen que abans d’acabar el mes hi haurà un protocol pel sistema de comunicació de les indisposicions on s’inclourà una adreça de correu electrònic.
  • Dispositiu Àgora: Des de la regió no ens poden facilitar els números del dispositiu, ni efectius ni hores dedicades, però ens comuniquen que actualment s’estan elaborant les graelles per passar la informació i que es procedeixi a la indemnització.
  • Mínim d’efectius a les comissaries: Una de les peticions a la reunió ha estat la d’assegurar un mínim de dos efectius a les comissaries per poder garantir la seguretat dels mossos.

En aquest sentit el Sotscap de la regió no ha pogut agafar aquest compromís. És per això que des del SAP hem demanat que no hi hagi cap tipus d’acció contra un mosso que decideixi, segons el seu criteri en el moment, no obrir la porta a una o més persones que vulguin accedir a les dependències policials si considera que la seva seguretat no està garantida.

2.- LLEIDA:

  • Vestidors de comissaria: En aquest punt expressem el greu problema que tenim d’espai en els vestidors i que aquest es veurà agreujat amb el canvi d’horari que es farà al mes de juliol.

Aquest problema ja es present al vestidor de dones on ja fa anys es van canviar les guixetes per unes de menor capacitat per tal de tenir-ne per a totes les companyes.

Per part dels caps es manifesta que són conscients del problema i que estan buscant solució, tot i que no és fàcil.

Des del SAP remarquem que fa anys que estem denunciant aquest problema i que sempre tenim la mateixa resposta (no és prioritari ni fàcil de solucionar). Es per aquest motiu que demanem que es instin al departament a posar fi al problema d’una vegada per totes. Ja fa massa temps que estem mancats d’espai a la comissaria.

3.- ALTRES:

  • En el torn de paraula, hem demanat informació sobre els incidents produïts a la subdelegació del govern el dia 25 de març. Per part de la regió ens manifesten que no s’esperaven la magnitud del problema i que aquests han servit per comprovar que no es disposa de suficient material d’ordre públic per a USC en cas que, com es va donar, sigui necessari.

Ja s’ha fet una petició per ampliar el material de la mateixa manera que s’ha instat a la subdelegació a prendre mesures de protecció que abans no tenia.

Aquest és el resum dels punts tractats per la nostra part, en cas que vulgueu més informació o ampliar aquesta teniu als nostres delegats territorials a la vostra disposició.

SAP, TREBALLEM X A TU!

 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-58/2018 
DATA:5 de Abril de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto