CAMP DE TARRAGONA, ESCRITS 
L'ABP del Vendrell necessita urgentment un increment del seu parc mòbil 
Dels dinou vehicles policials que tenia assignats aquesta comissaria l'any 2007, a dia d'avui només se'n tenen dotze a disposició, alguns dels quals superen els 300.000 km recorreguts. És per això que en un escrit regostrat avui, la nostra organització sindical ha instat a la Subdirecció General de Recursos Humans que els reposi de manera urgent, especialment d'una furgoneta que es pugui utilitzar per fer el trasllat de persones detingudes.    
 
Tarragona, 29 de novembre del 2021.-
 
El Cos de Mossos d’Esquadra es va desplegar a la comarca del  Baix Penedès l'1 de novembre de l’any 2007. En aquell moment l’ABP Vendrell disposava de dinou vehicles en el seu parc mòbil:
  • Vehicles mampara
  • Vehicles de paisà per la Unitat d’Investigació i servei Fura
  • Furgonetes d’atestats i de trasllats de detinguts
  • Vehicles tot terreny mixtes.
A l’any 2021, tot coincidint amb els 14 anys del desplegament inicial de la comarca, la situació del parc mòbil a l’ABP Baix Penedès és ben diferent. En l’actualitat el número de vehicles disponibles és de dotze, dels quals només quatre son nous, dos superen els 300000 km, tres dels quatre vehicles de la unitat d’investigació superen els 200000 km i s’han donat de baixa darrerament dos vehicles que no s’han reposat.

Els vehicles amb tanta càrrega de quilòmetres estan entrant i sortint del taller constantment i alhora, la qualitat del servei es deteriora com a conseqüència de la manca de seguretat que ofereixen uns vehicles que ja han superat el seu límit de vida útil.

A més, aquesta comissaria ja no disposa de  furgonetes, ja  que no s’ha renovat en el seu moment el rènting i l’altre que tenia assignada s’ha cedit al Centre Penitenciari de Mas Enric.

Des de la nostra organització sindical , en un escrit registrat avui, hem reclamat a l’Administració que ens informi de quin és l'estat en què es troba la renovació i reposició dels vehicles que superen els 300000 km, així com també el motiu pel qual no s’han reposat vehicles que el rènting va finalitzar. Creiem que una ABP com la del Baix Penedès no pot tenir únicament quatre vehicles nous i, per una mínima garantia del servei, és necessari una reposició amb la màxima celeritat possible.

I és que les conseqüències que provoca aquesta manca de vehicles son palpables. En una ABP com aquesta, amb 136 efectius i amb unes càrregues de treball considerables amb un gran volum de persones detingudes (mínims 4-5 diaris) fa que el servei ordinari de trasllat de detinguts a les dependències judicials es realitzi amb vehicles mampara, cosa que provoca que molts efectius policials hagin de fer patrulles a peu per la impossibilitat de poder disposar d’un vehicle treballar en el servei ordinari de patrullatge.

Per tant, des del SAP-FEPOL considerem que és del tot urgent que es doti al parc mòbil de l’ABP Vendrell d’una furgoneta per optimitzar aquest trasllats de detinguts i així, poder alliberar els vehicles mampara destinats fins ara a realitzar aquesta tasca. A banda d’aquesta petició també considerem que és urgent i del tot necessari que es realitzi la reposició i renovació dels vehicles que ja han superat la seva vida útil en quilòmetres i per aquest motiu des de la nostra organització sindical, en l'escrit presentat, hem denanat que es tingui en compte de forma urgent quina quantitat de vehicles s’incorporaran nous de dotació (mampares i de paisà).
      
NÚMERO DE COMUNICAT:E-85/2021 
DATA:29 de Novembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto