CENTRAL, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RP Central de 5 de juliol del 2022 
Resum dels punts que la nostra organització sindical va portar a la darrera reunió entre les organitzacions sindicals representatives, els serveis d'administració i els caps de la Regió Policial 
 
En data de 5 de juliol ens hem reunit els sindicats amb els caps de la Regió Central, tant els operatius com els administratius. Ha sigut una reunió amb més de 40 punts!! Per tant els explicarem de la forma mes resumida possible.

- MANCA D’ EFECTIUS A ABP BAGES I MOIANÈS:
Des del SAP-FEPOL ens tornem a queixar de la situació d’efectius a l’ABP Bages la qual s’agreuja pel fet d’haver de fer la cobertura a una altre destinació que està #sotamínims com és el Moianès.

El problema no ve d’ ara, ja fa massa temps que dura!!! També sabem que la solució passa per la política, però mentrestant la Prefectura hauria de donar alguna solució. Fa més d’un any que ens diuen que fins que no acabin les obres a la CD Moianès no s’ampliarà la plantilla. Doncs ja ha passat aquests any i ni obres ni solucions!! Ja està bé de paraules, volem fets!!!

Des del SAP-FEPOL hem demanat la creació d’una bossa d’hores extraordinàries per poder pal·liar aquesta mancança. Ens contesten que hi ha una bossa de 1.000 hores extres per totes les regions, amb prioritat per les que no fan pla de costes com es el cas de la nostra. Esperem que una part de les hores que ens donin s’apliqui en aquesta mancança.

- EFECTIUS EN PRÀCTIQUES RPC
De l’última promoció vau venir 77 agents en pràctiques a la RPC. D’aquests marxareu 36 al pla de costes. Per tant ens quedarem amb 41 agents en pràctiques. El 20 d’agost s’incorporen 46 agents de l’última promoció que surt del ISPC, això vol dir que en principi hi haurà un guany de 10 efectius per la regió. Sobre possibles moviments dels agents que aneu al pla de costes o sobre els que us quedeu en provisional, de moment no tenen cap informació.

- OFICINA DE PROXIMITAT MANRESA I PROJECTE FURES:
Degut a l’ increment d’efectius que ha tingut el 200 i també  que sembla que la Regió aposta per aquests tipus de model policial (per necessitat i operativitat), des del SAP-FEPOL demanem que es comenci a tenir reconeixements cap aquests grup.

El primer que demanem és un espai digne per poder treballar a comissaria, ja que els 15 components de fures disposen d’un espai que no arriba a 10 m2 (incomplint així la normativa en seguretat i salut laboral). També demanem que es canviïn els vehicles perquè són  petits, vells i més que coneguts per tots els delinqüents.

La resposta de la regió respecte el despatx que tenen ara mateix és que no es faran més ampliacions a espera que finalitzin les obres de l’oficina de proximitat de Manresa on tindran un espai reservat. Amb el tema dels vehicles de moment poca cosa a fer perquè no hi ha millors opcions fora de la regió.

Tornem a demanar implicació de la Regió amb el projecte, ja que al final si només es tiba de l’esforç dels agents i no hi ha cap tipus de reconeixement, això tindrà data límit.


- LABORATORI UTPC:
Després de la denúncia feta a Inspecció de treball per part del nostre sindicat, on demanàvem el tancament del laboratori de Manresa per no complir amb els mínims de seguretat laboral ens informen des de la Regió, que ja s’ha aprovat la part de reforma del laboratori.

No obstant s’està lluitant per una reforma total de tota l’AIC i això encara no està aprovat i que per tant prefereixen esperar a veure si es pot fer tot en el seu conjunt.

- ARRO:
Demanem xarxes de subjecció pel material, ja que en cas d’accident pot ser molt perillós pels integrants de la furgoneta. Ens informen que ja s’estan fent modificacions a les furgonetes traient  un seient que és on aniria el material.

Ens queixem del parc mòbil que s’està quedant vell i obsolet amb constants averies i això fa que s’hagin d’utilitzar furgonetes més antigues. Ens contesten que segurament l’any vinent hi haurà una remodelació del parc mòbil.

També ens queixem del dispositiu PATUM. Fem arribar el nostre malestar perquè considerem que no s’ha tractat de la mateixa manera a tots els actors implicats en aquests dispositiu i que per tant, això es tingui en consideració per a següents dispositius.

Demanem que per segons quins serveis tipus incendis, rescats o inundacions existeixi la figura operativa del suport logístic que s’encarregui de la hidratació i l’alimentació dels efectius policials. En aquests tipus de serveis els equips d’ARRO queden repartits i dividits i sense possibilitat d’auto abastir-se.

Demanem formació específica d’OAC o entrades i registres feta per especialistes. Ens comentem que no hi ha d’haver cap problema.

- CODIS D’ENTRADES A LES PORTES:
Des del SAP-FEPOL hem demanat que s’instal·li un altre sistema d’accés als interiors de les comissaries que sigui més pràctic i operatius, com podria ser tipus empremta  dactilar. Ens contesten que això no pot ser per un tema de protecció de dades i seguretat.

- POSAR AIXETA A LES FONTS PER PODER OMPLIR AMPOLLES:
Des de la nostra organització sindical hem demanar que es posin aixetes a les fonts, tipus canaletes, per poder omplir les ampolles d’aigua i així no haver de comprar-ne cada dia. Ens responen que les fonts son deferència del vending  i que per tant no posaran res que faci que la gent compri menys ampolles.

- DURACIÓ EMISORES AL VEHICLES:
Després de l’escrit presentat pel SAP-FEPOL  per poder allargar la duració de les bateries i així utilitzar el vehicle com a pont d’emissora hem demanat si es té coneixement que s’hagi fet alguna actuació en algun vehicle de la RPC. Ens contesten que faran gestions i ens informaran.

- VEHICLES 4x4 RPC:
Demanem vehicles 4x4 per diferents grups de la Regió, ja que el NISSAN QASHQAI  no és un cotxe tot terreny, es queda curt i moltes vegades és poc operatiu per segons quin tipus de servei. La resposta és que a l’Abril de 2023 de ben segur arribaran 4x4 nous a la regió.

- EMMAGATZEMATGE DE MARIHUANA:
Ens queixem de nou sobre les pudors a les comissaries i de la manca d’espai per desar aquests tipus de substància. Ens responen que estan a l’espera que arribi un contenidor d’emmagatzematge i que s’ stà fent espai al magatzem d’Igualada.

Aquestes han estat les qüestions portades a la reunió per la nostra organització sindical. En cas que vulgueu ampliar la informació de les qüestions o plantejar-nos-en de noves per a reunions futures sabeu que podeu posar-vos en contacte amb la xarxa de delegats i delegades del SAP-FEPOL a la RP Central.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-134/2022 
DATA:20 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto