El concurs general de caporala i caporal per contra de reduir-la, incrementa la provisionalitat 
Malgrat en la darrera convocatòria d'accés sortissin a concurs 218 places de la categoria de caporal, només 61 s'han contemplat en les pre-bases del concurs general el que suposa menys del 30% d'aquestes. Des de la nostra organització sindical considerem que un concurs general en cap cas pot incrementar la provisionalitat dels efectius policials i és evident que amb aquests números, el procés iniciat avui ho provoca     
 
Barcelona, 14 de gener de 2022.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), de manera constant i reiterada, ha reclamat sempre reduir la provisionalitat que es veuen obligats a assumir els efectius policials del cos que, per manca de processos, no assoleixen plaça definitiva al llarg dels anys.

Al respecte (per sobre de les garanties, dels interessos i drets individuals), aquesta provisionalitat ha estat històricament utilitzada en benefici dels interessos de l’organització per, en funció de les necessitats operatives, moure les persones membres del cos de mossos d’esquadra d’un lloc a l’altre.

En aquest sentit avui, la Sub-direcció general de recursos humans ha traslladat a les organitzacions sindicals representatives entre d’altres processos, les pre-bases del que serà el proper concurs general per a la categoria de caporala i caporal del cos de mossos d’esquadra.

Així, tal i com ja hem manifestat en el comunicat C-3/2022, des de la nostra organització sindical  considerem que un concurs general ha de servir en primer lloc per, acostar els efectius policials als seus domicilis i també en segon terme, per disminuir la provisionalitat que pateixen les persones de la categoria afectada.

Malgrat el que diem, avui hem pogut veure que respecte el procés de la categoria de caporal, per contra de reduir-se la provisionalitat amb la publicació del concurs, aquesta s’incrementarà com a conseqüència de les poques places que han sortit a concurs. Aspecte que també passa amb la categoria d’agent.

La nostra organització sindical, a la reunió prevista per al proper dilluns 17 de gener, reclamarà un increment de les places que han de sortir a concurs. Considerem ofensiu que malgrat hagin promocionat 218 nous caporals i caporales, només hagin sortit a concurs 61 places.

Des del SAP-FEPOL denunciem que, malgrat s’hagi considerat necessari incrementar en 218 persones la categoria de caporal i caporala, surtin a concurs menys del 30% del total d’aquestes places (27,9%) i que per tant, el 70% de persones restants (157 en total) quedin de facto, i fins el proper concurs, sense possibilitat d’assolir una plaça definitiva.

Des del SAP-FEPOL denunciem que 157 persones (i no números), sumades a totes aquelles que ja es troben en aquesta situació i que tampoc podran assolir la seva plaça definitiva, es vegin en una situació de provisionalitat, la qual atemptarà directament contra la conciliació de la seva vida familiar amb la laboral.

Denunciem que es desaprofiti una oportunitat com la que ofereix un concurs general, per treure totes aquelles places que sigui possible ocupar-les de forma definitiva i per tant, aquesta serà una qüestió clau que des de la nostra organització sindical reivindiquem ja avui,  fins la publicació de les bases definitives.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-4/2022 
DATA:14 de Gener de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto