COMUNICATS, TRÀNSIT 
El Consell de la Policia confirma la compra de vehicles de trànsit de rènting vells 
Després que la nostra organització sindical hagi denunciat la compra de vehicles vells de rènting, alguns dels quals superen els 450.000 i tenen greus problemes de motor, la DGP ha confirmat aquests extrems malgrat també ha confirmat la compra de 79 vehicles SUV, amb tracció a les quatre rodes i neumàtics de tot temps.    
 
Barcelona, 19 d'abril del 2022.-
 
Un dels punts tractats en el Consell de la Policia celebrat avui ha estat el canvi del parc mòbil del cos de mossos d’esquadra i especialment aquells assignats a les unitats d’investigació i de trànsit.

En aquest sentit, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha preguntat per la compra d’alguns vehicles provinents del rènting. I és que, per informacions a les quals la nostra organització sindical ha tingut accés i tal i com es pot veure en quadre adjunt, sembla ser que s’han comprat vehicles amb quilometratge superior a 450.000 quilòmetres.

Respecte aquesta qüestió, la Direcció General de la Policia ens ha manifestat la compra per trànsit de fins a setanta-nou (79) vehicles que, segons se’ns ha informat, seran de tipus SUV, amb tracció a les quatre rodes i neumàtics de tot temps.

Alhora, se’ns ha manifestat que malgrat la intenció era que aquests vehicles arribessin a destí durant el mes de novembre del 2022, finalment no podrà ser ja que les marques, no garanteixen el subministrament dels vehicles comprats a la corresponent licitació. Ha estat aquest, el motiu pel qual s’ha hagut de prendre com a decisió d’urgència, la compra dels vehicles de rènting.  

Així doncs, reconeixent l’esforç pressupostari manifestat avui per la DGP en la renovació d’un parc mòbil absolutament obsolet, la nostra organització sindical ha reclamat la necessitat que aquests vehicles estiguin en condicions òptimes de seguretat per a poder circular ja que, també hem denunciat que alguns d’aquests, han requerit de reparacions molt i molt importants com a conseqüència del seu estat.

En aquest sentit, el Subdirector General d’Administració i Serveis ens ha manifestat que l’Administració ha incrementat el pressupost pel manteniment dels vehicles adquirits.

Per tant, des del SAP-FEPOL esperem que no es demori per més temps la renovació d’un parc mòbil vell, obsolet i fins i tot perillós (per les condicions amb les que està) i que es segueixi apostant per la renovació periòdica de tot un parc mòbil que des de que s’estrena, fins que es deixa de fer servir, s’utilitza les 24 hores els 365 dies de l’any.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-64/2022 
DATA:19 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto