COMUNICATS 
Aplicació de l’Acord sobre nocturnitat, vals de roba, comandaments i mesures de l’escala de suport 
El passat dimarts 10 de maig, el Govern de la Generalitat va ratificar l'Acord signat el 3 de març del 2022 entre el Departament d'Interior i totes les organitzacions sindicals a excepció d'USPAC. Per tant les mesures que contempla l'esmentat acord ja son d'aplicació.    
 
Barcelona, 13  de maig del 2022.-

El dimarts 10 de maig, el Govern de la Generalitat ha ratificat el darrer Acord sobre nocturnitat, vals de roba, comandaments i mesures de l’escala de suport del cos de Mossos d’Esquadra signat per la totalitat d’organitzacions sindicals a excepció d’USPAC.

Per tant, les mesures que contempla l’esmentat Acord i que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) vam informar en comunicat de 3 de març ja han entrat en vigor. És per això que:
 
  • S’actualitza l’import per nocturnitat incrementat en l’Acord del 2017 i 2020 signat per SAP-FEPOL a la quantitat de 3,47 euros. Per tant, seguim incrementant el preu de la nit (un 118% en els darrers cinc anys) fins el 27,76 euros.
  • Dins dels propers tres mesos s’ha de fer efectiu l’abonament de la quantitat generada en complement de nocturnitat, per aquelles nits treballades entre l’1 de gener de 2020 i el 10 de maig del 2022 a raó de 0,52 euros bruts cadascuna d’elles.
  • S’amplia el dret de l’exempció de la nocturnitat signat per SAP-FEPOL l’any 2015, motiu pel qual a partir d’ara, qui vulgui deixar de fer nits i tingui 55 anys o més, ho podrà gaudir simplement amb la seva sol·licitud. Ni dependrà de la manca d’efectius, ni de les funcions que es desenvolupin.
  • S’implanta el torn de nits voluntari (7x7) per aquelles unitats que tinguin el Q5 com a quadrant de referència. Tal i com expresséssim en el comunicat de 3 de març, considerem insuficient les garanties d’aquest horari i per tant, estarem atents a l’acceptació per part del col·lectiu d’aquest torn de nit voluntari.
  • Als efectius de paisà se’ls ingressarà en nòmina l’import de 250 euros (bruts) per indemnització per l’ús de roba particular, la qual s’abonarà per any natural vençut. Un import que s’incrementarà en un 10% l’any 2023 en funció del crèdit pressupostari.
 
Amb l’aplicació d’aquest Acord, la constitució del a Fundació del cos de mossos d’esquadra i especialment amb l’assoliment de la jubilació anticipada,  la nostra organització sindical, com a sindicat majoritari, segueix millorant les condicions laborals dels mossos i de les mosses d’esquadra.

No obstant som conscients que queden moltes qüestions a millorar, entre les que destaquen la necessitat d’eliminar l’horari especial específic i com no, la d’equiparar les retribucions de les persones membres del cos de mossos d’esquadra a la de la resta de cossos especials de la Generalitat de Catalunya. Per tant seguirem treballant amb la mateixa determinació, fins al seu assoliment.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-77/2022 
DATA:13 de Maig de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto