COMUNICATS, TRÀNSIT 
Caporals fent funcions de Sergents! I Agents fent funcions de Caporals i Sergents!! 
Després que el passat 13 d'octubre denunciéssim la situació de caporals que han d'assumir funcions superiors, SAP-FEPOL avui denuncia la situació d'agents que, per falta de comandaments, han d'assumir funcions fins i tot de Cap d'ART  
 
Barcelona, 18 d'octubre del 2021.-

El passat 13 d’octubre, la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL denunciava les funcions de sergents que, per manca de comandaments de l’escala intermèdia en tots els torns, havien d’assumir les caporales i els caporals de la nostra especialitat.

Avui, la nostra organització sindical vol denunciar una situació encara més greu. I és que a agents de l’escala bàsica de trànsit se’ls obliga a fer funcions d’una categoria superior (com és la de caporal) o fins i tot en alguns casos de dues, havent d’assumir responsabilitats de Sergents Caps d’ART.

A l’efecte, de la mateixa manera que així ho manifestéssim en el comunicat d’ara fa cinc dies, la nostra organització sindical considera greu aquesta situació i no estem disposats a tolerar l’assumpció de funcions superiors per part d’especialistes que, ni reben cap tipus de compensació, ni tampoc han rebut la formació adequada.

És per això que, des del SAP-FEPOL hem tornat a reclamar a la Divisió de Trànsit que doni les ordres oportunes per tal que es cobreixin tots els torns amb la línia complerta de comandaments i que, en cas que un agent hagi de realitzar les funcions de caporal, ho faci amb la compensació pertinent i de manera regulada.

Així mateix hem exigit a la pròpia Divisió que en cap cas, un agent (que no està en la línia de comandaments) hagi d’assumir les funcions i les obligacions corresponents d’un Cap d’ART. Considerem que cal buscar una sortida urgent a aquesta situació i no donar una responsabilitat de dues categories professionals superiors a un especialista de l’escala bàsica.

D’altra banda, la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL insta a la Sub-direcció general de recursos humans i a la Comissaria General de Mobilitat a obrir el marc de negociació oportú que permeti trobar una sortida consensuada a aquesta situació. És evident que l’obligatorietat d’assumir un rol, unes tasques i unes funcions d’una responsabilitat superior ha de ser compensada econòmicament.


De no ser així és evident que s’incrementarà el conflicte laboral amb la Divisió i que la via judicial s’obrirà de manera immediata. Les deficiències operatives no poden ser assumides per les esquenes individuals i, si un agent assumeix funcions superiors de manera periòdica o habitual ha de veure’s compensat amb figures que la pròpia normativa preveu, com és entre d’altres l’encàrrec de funcions.   
NÚMERO DE COMUNICAT:C-144/2021 
DATA:18 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto