METROPOLITANA NORD, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Sabadell: Prou! USC no ha d'assumir tasques d'ordre públic 
La nostra organització sindical condemna de manera ferma els incidents de Sabadell i denuncia novament que efectius de Seguretat Ciutadana hagin hagut de fer front a problemes de desordres públics sense el material adequat 
 
Sabadell, 9 de setembre del 2019.-
La matinada del passat dia 8 de setembre vam haver d’assistir a un lamentable espectacle violent, aquest cop a Sabadell, que s’ha saldat amb el balanç de quatre companys ferits a conseqüència del llançament d’ampolles de vidre, entre d’altres, i diversos contenidors cremats. D’aquests companys, tres es troben de baixa. Per tant, desitgem la ràpida recuperació de tots ells. Més de 24 hores després, no entenem per què encara no hi ha hagut una condemna pública d’uns fets que es repeteixen cada cop amb més regularitat per part d’alguns sectors que tots coneixem i que sembla que tenen impunitat per actuar violentament sense que ningú retregui la seva actuació. Des de la nostra organització volem mostrar el nostre rebuig més ferm i sense pal·liatius d’uns fets tan menyspreables, però sobretot volem posar en evidència i exigir el que tots sabem: que els efectius de Seguretat Ciutadana NO poden ni han d’assumir funcions d’ordre públic, perquè no disposen de la formació, l’equipament ni les eines necessàries per fer front a fets d’aquesta índole.
Sentim autèntica vergonya veient les imatges amb els nostres companys totalment exposats i amb material obsolet. Per posar un exemple, els cascs que els companys duien estaven caducats, i les viseres estaven tan ratllades que els companys les havien de dur aixecades. A què juguem? L’exposició gratuïta i innecessària dels mossos que van haver d’adreçar-se al lloc té com a resultat el que tots hem vist i que condemnem fermament. I el pitjor de tot és que no és el primer cop: tenim encara present els fets succeïts davant el Parlament de Catalunya el passat mes d’octubre. USC ja té les seves pròpies funcions i hi ha efectius especialitzats per assumir aquest tipus d’actuacions. Exigim que NO es corrin riscos mentre la integritat física d’un sol mosso estigui en joc. Mai més!
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-121/2019 
DATA:10 de Setembre de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto