COMUNICATS 
El Departament d’Interior ha de continuar garantint la defensa jurídica del cos de mossos d’esquadra 
El Govern en bloc ha de defensar la institució del cos de mossos d'esquadra davant dels continus atacs de desprestigi que, de manera interessada, està patint. No fer-ho perjudicarà el model de sefuretat pública de Catalunya  
 
Barcelona, 18 de juny del 2021.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) lamenta que novament el cos de mossos d’esquadra torni a ser el centre d’atenció, arran de la sentència judicial gràcies a la qual han quedat acreditades les lesions que un membre del cos de mossos d’esquadra va patir en l’exercici de les seves funcions.

Des de la nostra organització sindical condemnem els interessos ocults de certs actors polítics i socials, de desprestigiar novament i de manera constant el cos de mossos d’esquadra i les unitats d’ordre públic aprofitant ara, la sentència judicial de l’Audiència de Barcelona.

A l’efecte, SAP-FEPOL reclama el respecte degut que les persones que formen part del cos de mossos d’esquadra mereixen, les quals com a servidores públiques son dignes i meritòries de rebre el suport jurídic necessari per actes esdevinguts en l’exercici de les seves funcions.

Ningú dubtaria en la necessitat de defensar jurídicament un metge, un mestre o qualsevol altre treballador públic que fos agredit en l’exercici de les seves funcions. Per tant, com a treballadors i servidors públics, les mosses i els mossos d’esquadra ens mereixem també rebre del seu Departament, el suport jurídic necessari.

És per això que des de la nostra organització sindical instem novament a tots els actors que es deixi d’instrumentalitzar el cos de mossos d’esquadra, les unitats d’ordre públic i es deixi d’utilitzar una qüestió com la de la seguretat pública, com a moneda de canvi.

El poder legislatiu té l’obligació de modificar les lleis o les normes que poden ser objecte de millora i més, si aplicades les seves conseqüències aquestes poden semblar injustes. Però en cap cas, la responsabilitat d’un debat pot carregar-se sobre les esquenes d’un col·lectiu prou maltractat com el de la Policia de la Generalitat.

El cos de mossos d’esquadra és mereix respecte i és evident que amb la seva instrumentalització constant, aquest brilla per la seva absència. Cal i exigim del Govern de la Generalitat  una defensa ferma i en bloc de la institució que representem i és obligat que tots els efectius policials, en l’exercici de les seves funcions, gaudeixin de la garantia jurídica necessària que asseguri les actuacions que desenvolupen diàriament.

De no fer-se així i de no actuar en aquesta direcció és evident que posarà en risc el servei de seguretat pública que desenvolupem.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-94/2021 
DATA:20 de Juny de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto