COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
Un any més, les Unitats d’Investigació es veuen perjudicades per la Instrucció de vacances 
Malgrat que en els darrers anys, la nostra organització sindical ha presentat de manera constant i reiterada la modificació dels cicles dels períodes de vacances d'estiu, tot segueix igual la qual cosa provoca que alguns efectius amb horari especial específic no puguin fer vacances coincidint amb les vacances escolars.    
Barcelona, 13 de desembre del 2021.-

Un any més, la Instrucció de vacances no contempla els cicles que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem proposat per aquelles unitats que estan regulades sota l’horari especial específic.

La total indiferència mostrada a les nostres propostes ha provocat que novament es publiquin uns cicles que perjudica i molt, a les persones que treballen a les unitats d’investigació o d’informació del cos de mossos d’esquadra. De què serveix presentar escrits amb propostes de cicles de vacances?

Per tant, cal que els efectius de l’especialitat d’investigació coneguin com van i com han anat les coses pel què fa a la Instrucció de vacances.

En els darrers tres anys, SAP-FEPOL ha presentat de manera reiterada i ininterrompudament propostes de cicles de vacances per aquelles persones que pateixen un horari especial. A més de proposar cicles que evitaven haver de fer vacances quan els fills o filles d’aquests efectius es trobaven en període escolar, la nostra organització sindical ha insistit de manera reiterada en la modificació del 80% de la presència mínima, proposant un mínim del 66%.

Així, a la mesura de la presència mínima cal sumar la proposta del primer cicle (estiu) que passava a tres períodes de quatre setmanes, la qual cosa suposaria que tots els efectius poguessin marxar (si volien) tot un mes sencer a la temporada d’estiu.

De contemplar-se les mesures proposades per la nostra organització sindical, es facilitaria en l’època d’estiu (i molt) la conciliació de la vida familiar amb la laboral, ja que podrien fer vacances quan els seus fills o filles ja no van a l’escola.

No haver escoltat les nostres reiterades demandes, que no son nostres com a sindicat sinó son de tot el col·lectiu afectat, és una desconsideració cap a la tasca que els professionals que treballen sota l’horari especial específic realitzen de manera constant.

És per això que, SAP-FEPOL seguirà treballant per provocar el canvi dels cicles que contempla la Instrucció de vacances i evitar que s’ignori per més temps, a uns efectius que (recordem) treballen de dilluns a divendres i sense setmanes de festa com tenen altres serveis. Només així evitarem que ,per uns períodes absurds que marca la Instrucció, alguns efectius hagin de fer vacances els mesos de maig o octubre.

En aquest sentit ja hem demanat a la CGIC i CGINF a la darrera reunió mantinguda amb els Caps, que donin suport al canvi plantejat per SAP-FEPOL tot i no ser competència seva.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-173/2021 
DATA:13 de Desembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies