COMUNICATS 
Per la seguretat pública i en defensa de la nostra professió: sortim al carrer! 
Manifest per la mobilització que avui es durà a terme pels carrers de Barcelona en defensa del servei de seguretat pública de Catalunya i de les persones que l'integren    
 
Barcelona, 23 d'octubre del 2021.-

Avui, la gran major part d’organitzacions sindicals del cos de Mossos d’Esquadra, de les Guàrdies Urbanes i de les Policies Locals, com a Policia de Catalunya, sortim al carrer. Ho fem, no per reivindicar millores laborals -que també caldria- sinó per defensar la nostra professió i la seguretat pública.

És evident que una societat democràtica madura, que persegueix la llibertat i la justícia social, ha de tenir uns cossos policials que garanteixin els drets de la seva ciutadania. I Catalunya és evident que els té!

Els cossos que a dia d’avui conformen la Policia de Catalunya han demostrat al llarg de les seves respectives històries, que estan preparats per superar els reptes als quals es vagin enfrontant. No obstant i malgrat els èxits que periòdicament anem assolint, en els darrers temps hem estat objecte d’atacs directes que han provocat una manca d’autoritat i una deslegitimació de la nostra professió.

La politització constant de la nostra professió, la utilització partidista per desgastar al govern de torn i la manca de valentia política per defensar al cos de mossos d’esquadra, a les respectives policies locals, als vigilants municipals i a les guàrdies urbanes davant segons quins sectors, així com també les agressions (massa contínues) que hem anat patint, ens han portat avui al carrer.

Les imatges (virals totes elles) que s’han produït, especialment els darrers mesos, han incrementat el desgast que els col·lectius professionals portem patint la darrera dècada. La manca de recursos amb els quals hem hagut de fer front a situacions extremadament complexes han provocat un esgotament evident que, sumat a la manca de suport polític (en conjunt), ens han portat a aquesta situació insostenible.

És per això que la Policia de Catalunya es veu obligada a dir prou! Exigim que la manifestació d’avui sigui un punt d’inflexió. El respecte i la dignitat de la Policia de Catalunya (igualment com passa de manera generalitzada arreu de l’Estat) està en joc. I en resposta a aquesta situació ens hem vist forçades i forçats a sortir al carrer en defensa de la nostra vocació.

El Parlament de Catalunya, en compliment de les seves pròpies resolucions, ha de “promoure l’aïllament i el rebuig social de la violència urbana i dels desordres públics” (resolució 476/X de 18 de desembre de 2013) i vists els darrers episodis és evident que no ha estat així.

Per tant, que avui la Policia de Catalunya surti al carrer ha de servir com a mínim, per donar un toc d’atenció generalitzat a tots aquells i aquelles que a nosaltres, també ens representen. Amb el respecte però amb la fermesa que la situació actual ens exigeix, els reclamem que actuïn amb la determinació necessària que protegeixi a la Policia de Catalunya! Perquè en cas de no fer-ho és evident que l’estat del benestar es veurà greument afectat.

Alhora, la societat a la qual servim també ha de fer una reflexió profunda sobre com han de ser els pobles i les ciutats on volen créixer i desenvolupar-se. Som coneixedors i agraïm les mostres de suport que des de la convocatòria de la manifestació ens han fet arribar.

Però el debat sobre el model policial ha de veure’s representat en les seves conclusions, per l’àmplia majoria de la ciutadania que no veu a la Policia de Catalunya com un enemic, sinó com un col·lectiu professional que treballa i garanteix la seva seguretat col·lectiva, avantposant-la fins i tot a la seguretat individual de les persones que la integren.


Per tant, per respecte, per dignitat i per defensar als qui protegim cal un gir de 180 graus. Un gir  que si bé aquests darrers dies ja s’ha començat a percebre, s’ha de mantenir de manera constant sense que una manifestació com la que avui s’ha produït s’hagi de tornar a repetir.

PER RESPECTE I DIGNITAT!
      
DATA:23 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto