COMUNICATS 
Exigim el compliment íntegre de la Resolució 476/X del Parlament de Catalunya i reclamem la Llei catalana de l’espai públic 
La Resolució 476/X instava al Parlament a elaborar la Llei catalana de l'espai públic. Aquesta resolució és del 2013 i és la mateixa que implantava les bales de foam com a material d'ordre públic. Vuit anys després seguim sense la llei pretesa.   
 
Barcelona, 6 de setembre del 2021.-

El Parlament de Catalunya en la Resolució 476/X s’auto-instava a “promoure l’aïllament i el rebuig social de la violència urbana i els desordres públics”. En la mateixa Resolució, el propi Parlament instava al legislatiu a “elaborar una llei catalana de l’espai públic que, entre d’altres preceptes, establís els criteris per conciliar el dret a manifestar-se lliurement amb el dret dels ciutadans a gaudir d’un espai públic segur”.


Aquesta Resolució, la 476/X de 18 de desembre de 2013, és més coneguda com la Resolució de les boles de goma i en compliment de la qual, el cos de mossos d’esquadra va col·locar el número NOP als efectius d’ordre públic i va adquirir les bales de FOAM en substitució de les esmentades boles de goma.

No obstant, de l’aïllament i el rebuig social de la violència urbana i de la pretesa llei de l’espai públic, des del 2013 no n’hem tornat a saber res més.

Arribem així a, entre d’altres fets, els esdevinguts a Rubí i Llinars, on dotacions del cos de mossos d’esquadra han estat posades en risc per intentar donar resposta als requeriments de la resta de la ciutadania, que patia els efectes del “botellot” i de les curses il·legals.

Per tant, davant la situació actual, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-MOSSOS) exigeix novament al Parlament de Catalunya que, en la mateixa mesura que ha vetllat pel compliment  de la Resolució 476/X per part del cos de mossos d’esquadra, ho faci també en aquelles qüestions que l’interpel·len directament i elabori ja d’una vegada per totes, la pretesa Llei catalana de l’espai públic.

I és que el problema del consum massiu de beguda alcohòlica a l’espai públic no és un problema que únicament es pugui solucionar amb una presència policial, la qual com s’ha comprovat es veu d’inici sobrepassada. És una qüestió que (més enllà de l’afectació sobre l’actual situació de pandèmia) requereix la conscienciació ciutadana necessària que minimitzi el seu impacte sobre el conjunt global de la ciutadania i una actuació en bloc de tota la classe política amb el debat parlamentari corresponent.

La nostra organització sindical serà ferma en la defensa dels interessos de les persones membres del cos de mossos d’esquadra. I aquesta defensa passa ineludiblement, per garantir que els dispositius policials tinguin la dimensió necessària que eviti posar en risc a aquells professionals que hi participen, així com també assegurar la garantia jurídica que tot cos policial ha de tenir en l’exercici de les seves funcions.  
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-120/2021 
DATA:6 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto