METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RPM Sud de 24 d’octubre del 2019 
Resum dels punts portats pel SAP-FEPOL a la darrera reunió regional 
 
Sant Feliu de Llobregat, 25 d'octubre del 2019.-
Ahir 24 d’octubre ha tingut lloc la darrera de les reunions que, de manera periòdica es realitzen entre les organitzacions sindicals representatives i els Caps de la Regió Policial Metropolitana Sud. A continuació us fem un resum dels punts esmentats:
  1. Sala Regional
Des del SAP-FEPOL denunciem el mal funcionament i la manca d’efectius d’aquesta destinació, així com també la sobrecàrrega excessiva de treball. Denunciem que els operadors s’hagin de fer càrrec de manera simultània de diferents conferències, principal causa de baixes mèdiques per estrès i ansietat. Des de la Regió són conscients dels extrems denunciats. És per això que miraran de corregir alguns factors per rebaixar la càrrega de treball dels operadors. Així mateix se’ns comunica que la pèrdua d’efectius (per concursos o moviments) s’ha solucionat a excepció de dos caporals.
  1. Porta oberta Vilafranca del Penedès
La porta d’accés a la Comissaria de Vilafranca no funciona des de l’abril, aspecte que des del SAP-FEPOL s’ha denunciat reiterades vegades i més estant en un nivell 4 sobre 5 d’alerta terrorista. Exigim per tant que aquest problema es solucioni de manera imminent. Novament la Regió comparteix la nostra preocupació i se’ns assegura que en les properes setmanes. 12 setmanes!!!
  1. Porta Vilafranca del Penedès accés vehicles de trànsit
Malgrat que aquesta porta sí s’obre, per les seves grans dimensions, el mecanisme d’obertura no té prou força i per tant s’ha d’obrir manualment. Des de la nostra organització sindical (no essent la primera vegada que ho denuncia) tornem a reclamar que es faciliti l’accés a les dependències policials. La Regió, igual que en el punt anterior, ens assegura que abans de 12 setmanes estarà arreglat.
  1. Sant Vicenç dels Horts
Des del SAP-FEPOL denunciem les filtracions d’aigua que pateixen els vestidors d’aquesta destinació (tant el masculí com el femení). Administració ens informa que s’arreglarà provisionalment en breu. Des de la nostra organització sindical considerem que per arreglar aquesta situació, no es pot fer de manera provisional, més quan si és una situació que incompleix la normativa de seguretat i salut laboral. Reivindiquem una major inversió i no un “nyap” provisional.
  1. Assumptes personals
Des de la Secció Sindical de la RPM SUD creiem que els efectius de tota Catalunya i en més mesura els de la nostra Regió Policial venim complint de forma notòria, les nostres obligacions. Així mateix, com a conseqüència de l’actual situació, hem de pregar poder gaudir dels nostres drets. Un exemple passa amb la concessió de permisos per Assumptes Personals o Hores Acumulades, que es deneguen de manera reiterada com a conseqüència de la greu mancança d’efectius i de la càrrega de treball. És per això que des del SAP-FEPOL hem proposat a la Regió que tots aquells permisos que es demanen en un termini d’entre 20 i 10 dies abans del dia que es sol·licita, sigui SEMPRE POSITIU. La Regió pren el compromís de traslladar la nostra proposta a les Oficines de Suport a la propera reunió. Així mateix es traslladarà la necessitat de no denegar tants permisos i mirar amb més predisposició el seu atorgament.
  1. Material de protecció a les comissaries
Des del SAP-FEPOL, tal i com hem fet públicament en totes les aparicions als mitjans de comunicació, hem denunciat el fet que els efectius de Seguretat Ciutadana hagin de participar en actuacions d’ordre públic. Considerem INADMISSIBLE veure efectius d’USC en aquestes situacions, sense que se’ls doti del material de protecció fent funcions d’ordre públic. La gorra de plat no serveix per a res i exposar-los a llançament de llaunes, pedres o metalls sense material de protecció és arriscar-los a patir lesions. La Regió confirma el que ja sabíem. Efectivament gairebé no hi ha ni cascs, ni escuts, ni material de protecció. Elevaran la nostra petició ja que no depèn únicament de la Regió donar respost a aquest problema.
  1. Cap USC ABP El Prat
Des de la nostra organització sindical hem tornat a preguntar per aquesta qüestió i la pregunta ha estat clara: sabem si al final realitzarà aquestes funcions el Sergent proposat per la comissaria? Des de la Regió es recolza que la plaça de Cap d’USC sigui ocupada per un sergent i es treballarà per a què, a la major brevetat possible, deixi d’esta buida.
  1. Hores extraordinàries a ASA
Des de la nostra Regió considerem  que les hores extraordinàries que no es cobreixen amb agents d’ASA, s’ofereixin en primera instància a l’ABP El Prat i comissaries de la RPM Sud, ja que especialment la primera és la comissaria més perjudicada pel propi funcionament de custòdia dels detinguts que es fan a l’aeroport. A l’efecte se’ns ha manifestat que la Comissaria del Prat és l’ABP mb més hores de POEA a fi d’ajudar i alleugerir dita càrrega de treball. Així mateix se’ns informa que les hores s’ofereixen també a destins, efectius dels quals no tenen accés a fer POEA. Aquest és un resum dels punts tractats per SAP-FEPOL a la reunió regional. En cas de voler més informació o ampliar-la, us podeu posar en contacte amb el nostre equip de delegats que treballa per a tots vosaltres. 
DATA:25 de Octubre de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto