COMUNICATS 
Constitució i primera reunió del Grup de Treball contra el risc del suïcidi al CME 
Després que des del 2013 portés aturat aquest Grup de Treball ahir es va fer la primera reunió per reiniciar la seva activitat en recerca i prevenció de la salut mental de les persones membres del cos de mossos d'esquadra  
 
Barcelona, 20 de juliol del 2022.-
 
Ahir 19 de juliol es va constituir i reunir per primera vegada el Grup de Treball contra el risc del suïcidi al CME. Després de fer la presentació dels nous membres que porten la Unitat de suport Psicològic del Departament d’Interior se’ns va comunicat que aquest Grup de Treball parteix dels treballs que es van deixar en suspens l’any 2013. A l’efecte, la intenció és que el Grup de Treball finalitzi la seva tasca en aproximadament sis mesos.

L’any 2013 es van definir tres blocs que havia de treballar el grup de treball: un bloc de difusió, un de formació i un darrer bloc d’actuació, la intenció dels quals era la de promoure mesures de control de conductes suïcides.

Als tres esmentats, ara es debatrà la necessitat d’incorporar a aquests tres blocs: un de detecció de conductes suïcides, un procediment d’actuació davant conductes suïcides i un que atengui la coordinació amb professionals de la salut mental (programa espai).

Quines seran les línies de treball del Grup constituït?
 
  1. Definir mecanismes de detecció de conductes suïcides, mirar tendències, prevalences, incidències, circumstàncies precipitats (senyals d’alarma) etc., i tot això en coordinació amb la DAS de la DGP.
  2. Identificar les conductes desadaptatives alertades en les Avaluacions de Riscos Psicosocials (des del SAP-FEPOL recordem que està pendent de fer per ordre de la Inspecció de Treball), per factors de risc, etc.
  3. Àmbit d’aplicació: tot el CME.
  4. Oferir formació: es dissenyarà un programa per escala bàsica i un altre de caporal fins la darrera categoria professional, previsiblement amb un curs on line de durada entre 2 i 36 hores.
  5. Difusió, a través de la Intranet, d’espais web amb qüestionaris, telèfon d’emergències, campanya informativa.
  6. Elaboració d’un Procediment d’Intervenció intern del CME per a casos de temptativa o consumació.
  7. Actuacions coordinades amb professionals de Salut Mental.
 
Des de la nostra organització sindical, després que ho portéssim per primera vegada davant del Consell de la Policia, valorem positivament aquesta qüestió i esperem que no es torni a aturar (per la qüestió que sigui) i es consolidi com un programa estratègic en l’atenció de la salut mental de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-137/2022 
DATA:20 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto