COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Condemnat un advocat per amenaçar un mosso d’esquadra durant la seva declaració judicial 
L'advocat condemnat, mitjançant amenaces, va intentar evitar i modificar la declaració d'un membre del cos de mossos d'esquadra citat a declarar com a testimoni en el marc d'unes Diligències Prèvies obertes per desordres públics.    
 
Barcelona, 8 d'abril del 2022.-
 
El 3 de novembre del 2020, els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en l’assistència d’un efectiu del cos de mossos d’esquadra han pogut ser testimonis d’un episodi lamentable. I és que en el curs d’unes Diligències Prèvies obertes per alteració de l’ordre públic durant l’octubre de 2019, el lletrat de l’acusat en dites diligències va pretendre intimidar el nostre afiliat per influir així en la seva declaració.

Després de preguntar-li respecte les característiques de les pedres que eren llençades contra els efectius policials i en rebre com a resposta que es tractaven de “panots”, l’advocat en qüestió (intentant posar en dubte la credibilitat del policia) no va dubtar a manifestar-li “si l’Ajuntament fa informes falsos els denunciarem per falsedat en document públic i si no el denunciarem a vostè. Li asseguro que vostè no es jubilarà com a Mosso d’Esquadra. Recordi bé el que li estic dient”.

No en va tenir prou l’advocat en qüestió que, havent rebut el correcte avís de la Il·lustríssima Magistrada en tant que s’havien interpretat aquelles paraules com una autèntica amenaça, va rebatre no, no és cap intimidació, és que bàsicament ha de pagar la hipoteca”.

Ràpidament, els serveis jurídics de SAP-FEPOL malgrat l’esmentat advocat de l’acusat havia finalitzat la seva esperpèntica actuació amb un  “això no s’acaba aquí” van presentar denúncia sobre els fets esmentats. No podíem permetre en cap cas que, amb una clara intimidació s’atemptés contra l’efectiu policial i es pretengués modificar la seva declaració.

Així, després de la denúncia presentada en seu judicial i celebrat el judici oral amb l’assistència lletrada de Xavier Todó, el Jutjat Penal 3 de Barcelona ha acabat condemnant a l’advocat A.C.C com autor criminalment responsable d’un delicte d’obstrucció a la justícia, a la pena d’un any i sis mesos de presó, amb inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu pel mateix temps, inhabilitació especial per a exercir de la professió de Lletrat pel mateix temps i multa de dotze mesos a raó de deu euros diaris, així com al pagament de les costes processals.

Un cop sentenciat, des de la nostra organització sindical i celebrant el resultat del procés judicial, condemnem l’actitud mantinguda per l’advocat més quan, ha quedat en evidència que va sobrepassar-se de les seves funcions en l’assistència lletrada i amb un clar to intimidatori, va intentar modificar la declaració d’un testimoni, en aquest cas membre del cos de mossos d’esquadra.

Des de la nostra organització sindical lamentem que des de certs sectors de l’advocacia s’intentin desacreditar i soscavar actuacions i declaracions policials en seu judicial i més, quan no es dubte a recórrer a pràctiques criminals com les que amb aquesta sentència han quedat acreditades. Unes pràctiques que des del SAP-FEPOL no estem  ni estarem disposats a permetre.

És per això que, els nostres serveis jurídics ja han posat en coneixement de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona per tal que incoï expedient disciplinari i acabi sancionant també a l’advocat condemnat.

 
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-58/2022 
DATA:8 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto